Fremtidens danske elektroniske stjerner: 11 navne du skal holde øje med

Vi sætter fokus på den næste generation af elektroniske talenter i Danmark. Her er dem som vi spår gode chancer for at slå igennem!

1418
Visninger

Fremtiden har aldrig set mere lys ud end lige nu for den danske elektroniske scene. De seneste år har navne som Snavs, Nonsens, Adrenalize, Fabian Mazur, Zookeepers, Toby Green, Martin Jensen og Faustix slået deres navne fast både herhjemme og internationalt.

Nu står endnu en generation på tærsklen til et internationalt gennembrud. Nogle er allerede langt i den proces, mens andre lige er begyndt rejsen. Under alle omstændigheder skal du have disse navne på radaren de kommende år – vi spår dem nemlig stor succes. Sæt et bogmærke ved artiklen og genbesøg den om et par år. Så kan du jo se, om vi har ret! Listen er i tilfældig rækkefølge.

THYKIER:

Thykier debuterede tidligere i år på Martin Garrix’ STMPD Records. Det var en drøm, der gik i opfyldelse for den unge herre med det borgerlige navn Malte Thykier, der længe havde gået benhårdt efter at få sin musik ud på netop STMPD.

“Det føles som et kæmpe skridt at kunne udgive blandt de mange store navne, der har været med til at inspirere min musik i mange år,” fortalte han ved den lejlighed.

Hans musikstil er svær at beskrive med få ord men er techy, melodisk, kreativ og nyskabene, hvis man skal sige det helt simpelt.

Lyt til “Miss” her:

Boye & Sigvardt

Med millioner af streams på kontoen er duoen Boye & Sigvardt bestemt ikke helt grønne på musikscenen, alligevel står jeg med en fornemmelse af, at de står lige på kanten af at kunne bryde gennem den internationale mur og ind på store udenlandske festivaler.

Stilen er poppet, og de er rigtig gode til at kombinere deres kvalitetsproduktioner med fængende vokaler, hvilket også giver musikken appel til et bredere publikum. Det er et svært felt at bevæge sig i, for det kan let komme til at lyde lidt for meget som alle tidens andre popnumre, men den fornemmelse giver duoens musik ikke. Jeg glæder mig, hver gang de udgiver ny musik, og de leverer hver gang. Senest på “Microdose”.

Foramic:

For jer der læser trofast med, er det nok ikke første gang I hører om Foramic. Ligesom Boye & Sigvardt er der tale om en duo. Men så tror jeg ellers også sammenligningen stopper.

Det er nemlig ikke pop til masserne, men hårdtslående elektronisk musik, der giver dig lyst til at gå amok, som Lucas Nancke og Noah Navas producerer. De har været taget under vingerne af mere etablerede navne som Zookeepers og Snavs og har udgivet collabs med begge.

Jeg husker stadig mit første møde med deres musik. En mail med et nummer, som de gerne ville have, at vi omtalte. Dem kommer der mange af – men det er ikke altid af højeste kvalitet, der kommer i indbakken. Lettere tømmermændsramt efter en sen aften på Tinderbox satte jeg alligevel “STFU” på anlægget – og siden har jeg været fan af den unge duo. Nu spidser jeg ører, når Foramic udgiver ny musik, og det bør du også gøre!

Lyt til “Morpho” med Snavs herunder.

Sebastian Wibe

Jeg var lidt i tvivl, om han egentlig allerede er for etableret til listen her. Med flere udgivelser på labels som Don Diablos Hexagon har hans musik i hvert fald et stort, fedt kvalitetsstempel. Han har også remixet selveste Alan Walker. Alligevel lader det store gennembrud vente på sig.

Jeg har kendt ham og hans musik i nogle år efterhånden og ved hvor meget han brænder for elektronisk musik og hvor hårdt han arbejder for sin musikkarriere. Sebastian er en kæmpe perfektionist. Kun det bedste får lov til at se dagens lys. Hvis han ville, kunne han udgive 50 numre om året. Derfor skal du holde øje, når der kommer ny musik fra Sebastian Wibe!

Few Wolves

Når klubberne åbner igen rundt omkring i landet, så kan du godt regne med at høre Few Wolves’ remixes på dansegulvet. Bag ulvemaskerne gemmer sig Asbjørn Brøndel og Morten Kolding – hvis du var ung i 00’erne, så kan jeg som bonusinfo sige, at sidstnævnte lavede den famøse “Sminkedukke-sangen” – i dag laver duoen lækre remixes i stribevis for navne som Medina, Citybois og Drew Sycamore og har indtil videre også udgivet en enkelt single. Produktionsevnerne er der, en sjov, genkendelig gimmick i form af ulvemaskerne har de også. Spørgsmålet er, hvor langt det kan tage dem!

NIGHT/MOVES:

Måske det hidtil mest fornemme eksempel på, hvad TooManyLeftHands’ label, No Fame Only Talent, kan føre til. NIGHT/MOVES debuterede på NFOT i 2019 med “Dubium”, som er deres første officielle udgivelse. I hvert fald hvis man kigger på Spotify. Senere samme år blev det til et collab med TMLH.

I 2021 har Simon Ransby og Mikkel Hansen fået vokseværk og sat turbo på karrieren. Først med collabet “Unstoppable” med Tony Junior. Senest – og endnu vildere, hvis du spørger mig – udgav de sammen med danske Spyker et track på Deadmau5′ nye label hau5trap, som simpelthen bare udstråler kæmpe international niveau.

Alex Skrindo:

Dansk/norske Alex Skrindo har slet ikke fået den opmærksomhed, som han fortjener. Det tager vi også gerne vores del af skylden for. Hans stats er nemlig ret vilde. Med klart flest streams af alle på listen her – og nok også flere end mange af de mere etablerede danske navne – har Alex Skrindo alligevel formået at gå under vores radar.

Men vi taler altså om en producer, der blandt andet har 42 millioner streams på et collab med ingen ringere end Alan Walker og listen af numre med der har millioner af streams er lang. Så selvfølgelig skal han med på listen over kommende danske stjerneskud!

DØ CHEF DØ:

De har allerede styr på liveshowsene. Med flammer, flag og fest har de etableret sig som Smukfest-legender, men nu vil Skanderborg-drengene endnu længere ud. De har for ikke så længe siden udsendt deres første udgivelse på Universal, “Shyboi”, som står i skarp kontrast til deres liveshows. Den er nemlig mere blød og poppet end hvad vi er vant til fra DØ CHEF DØ.

For mig virker det som om, at de sigter hen ad samme rute som navne som The Chainsmokers og Major Lazer har taget med stor succes. Hvor der på den ene side bliver udgivet radiovenlig musik, så gruppen kan nå så bredt ud som muligt, men hvor de stadig holder fast i de vilde og voldsomme liveshows, som i første omgang er grunden til, at de har etableret en trofast fanskare, der står klar med merchandise på til deres shows!

Det bliver spændende at følge, hvor langt samarbejdet med Universal kan tage en ny og mere radiovenlig version af cheferne!

Thoby:

23-årige Jackie Stjernekilde Thoby – eller bare Thoby – er et relativt ubeskrevet blad på den danske EDM-scene. Hans tidlige karriere har været kendetegnet af big room-udgivelser med fuld smæk på, som ville passe godt ind i et Blasterjaxx-set.

Senest har musikken dog taget et et mere mainstream-venligt sving, og det seneste udspil “Baby U” blev ovenpå udgivelsen kåret som ugens top track på The Voice. Det virker i den grad som om, at der er skruet helt op for ambitionerne, og det bliver spændende at følge hans videre færd!

More Plastic:

Brødrene Mathias og Marco har efterhånden været i gang i mange år. Deres første udgivelse på Spotify er helt tilbage fra 2014. Med årene er More Plastic blot blevet dygtigere og dygtigere, og stederne de udgiver musik større og større.

I 2020 kom den foreløbige kulmination på karrieren. Først i form af debut på Monstercat med to tracks lavet i samarbejde med dansk/norske Pegboard Nerds og senere deres første solotrack på samme label.

Musikken er hårdtslående og bevæger sig ofte i dubstep-genren, men samtidig er de heller ikke bange for at prøve sig af i nye stilarter. Senest med “Feel Alive”, som er mere ovre i Drum ‘N’ Bass-genren. Hold øje med More Plastic!

New Northern:

Den fynske bass house duo New Northern er bannerførere for genren i Danmark. Med stor inspiration fra Brohug har New Northern formået at slå igennem med udgivelser på fx Brohouse og så har de også været fast inventar på No Fame Only Talent.

Bass house-genren er svær at bevæge sig i. På grund af de karakteristiske træk for selve genren, kan numrene let flyde sammen, men jeg synes de gør et virkelig godt arbejde i forhold til hele tiden at tænke nyt og gøre tingene anderledes. Specielt synes jeg, at tracket “Bite The Bullet” på NFOT er virkelig spændende og viser deres evner til at arbejde med vokaltracks.

Har vi glemt nogen? Eller vil du gerne have os til at dække din musik? Så skriv til os – på Facebook, Instagram eller hi@fistpumpfridays.dk