Nonsens udgiver musikalsk fortolkning af bog fra prisvindende journalist

Nonsens er ude med en ny EP. Trioen har kastet sig ud i en ny disciplin. Nemlig en fortolkning af en bog. Hør længere nede, hvordan det går, når en bog af en prisvindende forfatter bliver oversat til dansk elektronisk musik.

358
Visninger
Pressefoto: Nonsens

Den danske trio Nonsens er klar med en ny EP. Den indeholder fire numre og adskiller sig fra alt, hvad trioen tidligere har lavet på et område. Den er nemlig lavet som en fortolkning af bogen ”The Outlaw Ocean”, der berører emner som ulovligt og ureguleret fiskeri, moderne slaveri og mord begået på havene.

Bogen er forfattet af den Pulitzer-prisvindende amerikanske journalist Ian Urbina, der for nogle måneder siden kontaktede Nonsens for at indlede et samarbejde om at kombinere litteraturen og musikken i et fælles projekt. På EP’en fokuserer Nonsens på at skabe filmiske billeder for lytteren i fortolkningen af bogen.

EP’en rammer ned i et særdeles aktuelt emne – særligt efter den populære Netflix serie ”Seaspiracy” har øget fokus på hvordan vi passer på vores have og livet på og omkring havet.

Nonsens har de seneste år gennemgået en interessant transformation i deres lyd og udtryk. De har for længst markeret sig som en af de største elektroniske acts i Danmark. Med langt over 600.000 månedlige lyttere på Spotify samt flere guld- og platinplader for deres danske samarbejder med Specktors på ”Gutterne” og ”Unz Unz” samt deres første amerikanske guldplade for deres produktion af RL Grimes ”UCLA (feat. 24hrs)”, der er blevet streamet over 120 millioner gange.

Lyt til “Silver Clouds”-EP’en herunder: