Lucas & Steve udgiver modent og alsidigt debutalbum

Lucas & Steve er efterhånden et etableret act med flere shows på hovedscenerne på de største festivaler bag sig. Nu har de endelig fået udgivet deres første album. Vi fælder dom over pladen.

590
Visninger

Den hollandske duo Lucas & Steve er endelig ude med debutalbummet “Letters To Remember”. Albummet består af 16 numre og er udgivet af Spinnin’ Records.

Jeg ved hvad du tænker. Lige så legendarisk Spinnin’ er på grund af en masse ikoniske udgivelser, lige så meget har pladeselskabet også et omdømme som EDM-verdenens svar på en pølsefabrik, hvor en masse af udgivelserne går direkte i glemmebogen. Af den grund er der måske forståelig skepsis omkring at Lucas & Steve udgiver et helt album gennem netop det label.

Ikke desto mindre har Lucas de Wert og Steven Jansen formået at lave albummet på deres præmisser. De har skabt et album, hvis gerne er de ofte glade melodier, som duoen er kendt for. Men det er langt fra 16 ens numre. Tracks som “Letters” og “I Want It All”, der starter pladen har tydelig inspiration fra Avicii, mens “Wait For Life” har lidt af Kygos tropical house-vibe over sig.

Dermed ikke sagt at alle numre lyder som andres musik. Duoen har deres helt egen lyd, som er tydelig hele vejen igennem. Men det er inspiration på nogle numre også. “Magnets” med Clara Mae er et godt eksempel på en mere moden tone fra hollænderne, mens “When You’re Alone” med Kiesza fremviser en mere dyb og mørk side af deres lydbillede og bryder lidt med de glade melodier.

“Help Me Remember” er også anderledes. Her leger de to hollændere med future bass og house i en sjov fusion. På pladens sidste numre vender vi tilbage til det muntre, glade udtryk som er varemærket for Lucas & Steve.

Alt i alt vil jeg sige, at det er et veludført album, hvor vi får set et mere modent udtryk fra Lucas & Steve. Jeg tror det havde stået skarpere, hvis der var skåret lidt ned i de 16 numre til måske 12-13 stykker. Men når det er sagt, kan jeg ikke med sikkerhed udpege, hvilke numre vi skulle have undværet.

Albummet er et statement fra Lucas & Steve, der viser, at duoen har tænkt sig at lave udgivelser, der ender blandt de ikoniske på Spinnin’ og ikke den slags fra pølsefabrikken, der bliver glemt igen.

Lyt til “Letters To Remember” her: