17 sets du kan høre i festivaltørken

Det er lidt af en ørkenvandring der venter inden vi igen kan komme til festivaler. Bliver det i 2021? Måske først 2022? Hvem ved. I mellemtiden har vi fundet en masse lækre sets, der kan føre tankerne hen på bedre tider!

489
Visninger

Det virker som en evighed siden vi har haft fornøjelsen af at stå iblandt publikum på Magicbox, Tomorrowland og Ultra – hvad der er endnu værre er, at vi ikke aner, hvornår det igen bliver muligt.

Derfor har vi samlet 17 sets – både nye og gamle, som du kan fordrive ventetiden med og drømme dig tilbage til en simplere tid, hvor mundbind primært blev brugt på sygehuse og håndsprit, når du var på netop festival eller i et eksotisk land.

  1. Deadmau5 – Ultra 2014

Legendarisk Ultra-set, hvor Deadmau5 var vikar for en sygemeldt Avicii. Han fik undervejs trollet publikum med en meme-version af “Animals” og fik også klemt “Levels” i et mashup med “Ghosts’ n’ stuff” ind i settet som hyldest til Avicii.

2. Alesso – Tomorrowland 2019

Jeg oplevede det her set live, og ud af de mange gange jeg har set Alesso, er det her set det bedste. For en gangs skyld virkede svenskeren også selv at nyde showet.

3. Swedish House Mafia – Madison Square Garden 2011

Før Swedish House Mafia overhovedet talte om at gå hvert til sit, spillede de dette legendariske set. Siden gik de fra hinanden, kom tilbage og nu har vi ikke hørt noget til dem i et års tid…

4. Martin Garrix – Ultra 2015

Det her set var med til for alvor at cementere hans position som et af scenens største navne. Med et collab med Ed Sheeran, der aldrig har fået officiel udgivelse og “Blue Flame” med David Guetta, der heller aldrig fik en officiel udgivelse som nogle af perlerne.

5. Hardwell – Ultra 2014

Når vi nu er ved legendariske Ultra-sets, så skal vi også nævne dette Hardwell-set. Spækket med ID’s på det tidspunkt og med til at sikre ham titlen som verdens bedste ifølge DJMAG det år.

6. Kölsch – Tomorrowland 2018

Endnu et set jeg havde fornøjelsen af at opleve live. Det var lidt af en revolution, da Kölsch i primetime fik lov at spille mainstage på Tomorrowland. Det gjorde han så godt, at det ikke blev sidste gang, han stod på den store scene!

7. Da Tweekaz – Marathon set

Den skøre hardstyle-duo gav den gas i 12 timer med masser af gæster for nyligt. Blandt andet danske Adrenalize, der havde et par spændende tracks i ærmet! PS. Vi venter stadig på dit remix af Epic Sax Guy, Malthe!

8. Armin Van Buuren – Tomorrowland 2013

En følelsesladet Armin indtog scenen efter at være blevet far samme dag. Et af de bedste sets nogensinde fra trancekongen!

9. The Chainsmokers – Ultra 2018

De var fraværende på Ultras lineup i 2017, fordi festivalen ikke ville give dem et set i primetime. Det fik deres vilje i 2018, hvor de leverede et af de største sets det år, og samtidig understregede, at de ikke havde glemt deres elektroniske rødder. Vi venter i øvrigt stadig på, at det collab med Stoltenhoff bliver udgivet!

10. RL Grime – EDC Mexico 2019

Vi bliver i den hårde afdeling. Hvis jeg kunne, havde jeg delt hans set fra Magicbox i 2017, hvor han havde et Suspekt-nummer med i sit set, fordi de spillede på hovedscenen. Men vi må nøjes med dette set fra trapkongen. Jeg er stadig forelsket i det Porter Robinson edit af The Hills, der er fast inventar i hans sets.

11. Avicii – Ultra 2013

Avicii blev savet midt over ovenpå denne optræden. Hvad bildte han sig ind at spille country-musik til en EDM-festival? Senere fandt verden ud af, at han måske havde fat i noget. “Wake Me Up”, “Addicted To You”, “Dear Boy” og andre numre fra albummet “True” er i hvert fald gået hen og blevet klassikere indenfor elektronisk musik.

12. Zedd – Ultra 2017

Zedd er et kæmpe musikalsk talent – og han kan altså også godt levere et anstændigt liveset, når det ikke bliver for poppet. Dette er den perfekte balance mellem pop, EDM og hårdtslående trap. Bonusinfo: Nonsens nåede en milepæl med netop dette set, da Zedd spillede “Gotta” i sit set.

13. Steve Angello – Malmöfestivalen 2018

Han er en kæmpe legende. Både som soloartist og som en tredjedel af Swedish House Mafia. Jeg tror efter at have set ham som det sorte får i trioen i nogle år, at han i dag er endt som min favorit blandt de tre svenskere.

14. Hardwell – Tomorrowland 2018

Det sidste store set fra Hardwells side, inden han trak sig tilbage fra tourlivet. Hollænderen har i mine øjne været med til at gøre hardstyle mere acceptabelt ved at omfavne genren. Vi håber snart han kommer tilbage. Måske når COVID-19 er ovre? Vi krydser fingre!

15. MORTEN – Live fra forladt pool

Masser af ID’s og future rave, som han har døbt sin nye stil, i dette set fra MORTEN!

16. Jack Ü – Ultra 2015

20 stjernespækkede minutter med Skrillex, Diplo, Bieber, Diddy og mange flere! Legendarisk Ultra-optræden!

17. Avicii Tribute Concert 2019

Fantastisk hyldest til Avicii med denne livekoncert i Stockholm. Vi savner ham stadig!

Bonus: Axwell^Ingrosso – Ultra 2015

Det var her jeg første gang hørte “Sun Is Shining”, og når jeg kigger tilbage på settet her, bliver jeg oprigtigt i tvivl, om det var bedre med Steve Angello som solo og Sebastian og Axwell som duo end genforeningen af Swedish House Mafia. Det vil tiden vise!