Efterspurgt Avicii-track udkommer: Men ikke med svenskeren som afsender

Det har været heftigt debatteret på fx Reddit, om det er i orden at spinde guld på Avicii efter hans død. Men om man kan lide det eller ej, er et af hans mest hypede ID's ude nu - men uden svenskeren er krediteret.

549
Visninger

For os der har lyttet tusind gange til Aviciis legendariske 2016 Ultra Miami-set, vil “Unbreakable” formentlig være et af de mest efterspurgte numre. Men det var ikke at finde på “Tim”, og dermed virkede det lidt som om, at vi aldrig ville få nummeret.

Nu har den tyske duo BUNT så udgivet et nummer, der bygger på samme track og i store dele lyder som det, Avicii spillede til Ultra i 2016. Men hvordan kan det lade sig gøre, har mange spurgt.

Avicii fik demo tilsendt

Svaret er, at “Unbreakable” oprindeligt er skrevet af Clarence Coffee Jr. Han sendte demoen til både den tyske duo og Avicii, som så fortsatte med at arbejde i hver deres retning. Avicii valgte at få Sandro Cavazza på vokalen og bruge et drop, der til sidst endte i “Friend Of Mine” i stedet, mens BUNT holdt sig til sangens oprindelige forfatter, Clarence Coffee Jr.

Avicii debuterede så tracket i 2016, og claimede på den måde det som sit, fordi han offentligt havde spillet det først. Men reelt set har det været Clarence Coffee Jr., der har haft rettighederne til tracket – og det er derfor, at det nu udkommer uden Aviciis involvering.

En light version af Aviciis “Unbreakable”

Så kan man diskutere, om det er god stil at spinde guld på Avicii efter hans død på den måde. For lad os være ærlige. Havde det ikke været for Avicii-hypen ville “Unbreakable” ikke have samme gennemslagskraft, som det nu har fået.

Og så er der selve nummeret – det mangler lige de sidste 10 procent magi, som Avicii kunne tilsætte, men det er altså en ganske solidt nummer. En light-version af Avicii, om man vil. Men det kan også noget på dage hvor vi savner den svenske stjerne!

Lyt her: