Årets 100 største tracks: Her er hvorfor vi har valgt dem

Vi har udvalgt årets største tracks. Herunder kan du læse, hvorfor vi har valgt netop disse tracks.

1002
Visninger

Igen i år har vi samlet en top 100 over årets største tracks. Herunder kan I læse lidt mere om, hvorfor vi har valgt hvert enkelt track på listen. Vi opdaterer løbende i takt med at listen bliver afsløret. Og til sidst vil alle numrene blive tilgængelige som playliste!

44: Zookeepers feat. Clara – Can’t Fall Asleep

Blev ugens uundgåelige da det udkom og har været et hit herhjemme med masser af plays i radioen og på klubberne rundt omkring. Det ligger på denne placering på grund af hitfaktoren, tracket har haft i Danmark.

Spotify-plays: 2,1 millioner

45: SHAED – Trampoline (Jauz Remix)

Et af årets mainstream-hits har fået en kærlig makeover af Jauz. Jeg hørte faktisk remixet før originalen, og jeg synes virkelig Jauz har formået at forbedre det her track.

Spotify-plays: 5,4 millioner

46: Gorgon City – Elizabeth Street

Gorgon City leverer år efter år. Noget af det bedste i år er det her nummer. 90 gange support ifølge 1001Tracklists fra en bred liste af navne.

Spotify-plays: 2,5 millioner

47: Throttle – Dreamer

Det her nummer markerede et skifte fra Throttle. Spinnin’ er skiftet ud med Monstercat, og stilen er fornyet. Vi har fulgt Throttle siden begyndelsen og de nyeste numre er noget af det bedste fra ham nogensinde. Derfor er “Dreamer” med.

Spotify-plays: 2 millioner

48: Avicii feat. Bonn – Freak

Et af flere Avicii-numre på listen. Det her er en af mine personlige favoritter og et af de numre fra “Tim” der har klaret sig bedst.

Spotify-plays: 17 millioner

49: Galantis & Yellow Claw -We Can Get High

Det her var et overraskende collab, da det kom ud. For der er langt mellem stilen fra de to acts. Men bliver faktisk til en overraskende fed blanding, der har klaret sig godt på streamingfronten.

Spotify-plays: 15 millioner

50: Nicky Romero & Mike Williams feat. Amba Shepherd- Dynamite

To hollandske stjerner er gået sammen om dette melodiske mesterværk med hjælp fra en af EDM-scenens mest karakteristiske vokalister. 46 gange support og et nummer, som jeg har elsket, siden jeg hørte Mike Williams spille det på Tomorrowland i sommer.

Spotify-plays: 2 millioner

51: Faustix – Thorns

Det her track er med på grund af dets succes i Danmark. Faustix havde satset på, at det skulle give det internationale gennembrud. Men et sommerhit i Danmark er heller ikke noget at kimse ad. Og det er da også blevet supported af Hardwell i hans radioshow.

Spotify-plays: 8,2 millioner

52: Snavs – US

Den her udgivelse på Monstercat viser igen, hvorfor Snavs er en af landets største elektroniske stjerner. Har blandt andet fået support fra NGHTMRE, Flux Pavillion og Illenium. Lidt danskerfaktor tilsat, og så har vi en 52. plads.

Spotify-plays: 2 millioner

53: NGHTMRE feat. A$AP FergRedlight (VIP)

Det her er et af mine favoritnumre fra NGHTMRE nogensinde. En perfekt fusion af rap og trap. Hårdtslående i VIP-udgaven, der har 47 gange support – mens originalen har samlet en god stak streams sammen.

Spotify-plays: 12,5 millioner på originalen

54: Mike Williams – Day or Night

Mike Williams er EDM-scenens store nye stjerne. Og det er musikken der har banet vejen for hans karriere. Det her nummer har fået support 83 gange på verdens største festivaler og klubber, og derfor ender det her.

Spotify-plays: 4,5 millioner

55: Morten – Me & You

Morten har haft et kæmpestort år. Blandt andet takket være lidt hjælp i studiet. Tracket her er nemlig blandt andet skrevet af Mike Hawkins og Toby Green. 65 gange support er det blevet til for dette nummer. Blandt andet fra Steve Angello. Streamingmæssigt er det her nummer dog ikke noget stort trækplaster.

Spotify-plays: 460.000 plays

56: Madeon – All My Friends

Jeg havde store forventninger til Madeons comeback, men det endte en smule uforløst. All My Friends er bedste udspil fra franskmanden, og det har da også klaret sig rigtig pænt – nok til at være vores nummer 56 i år.

Spotify-plays: 12,8 millioner

57: Lucas & Steve & Deepend – Long Way Home

Som det kan ses på listen hidtil har Lucas & Steve spyttet hits ud igen i år. Det her er alligevel det der har klaret sig bedst i årets løb. 52 gange support og en god sjat streams er det blevet til på Long Way Home.

Spotify-plays: 10 millioner

58: DJ Snake – Butterfly Effect

Det havde nok været oplagt at vælge et nummer som Southside til listen. Men det her nummer har bare mere storhed og er mere unikt fra den franske stjerne. Derfor er placeringen til dels også hjulpet af de andre tracks, Snake har udgivet på Carte Blanche.

Spotify-plays: 3,3 millioner

59: Adrenalize feat. ADN – Tomorrow

Adrenalize har haft endnu et stort år igen i 2019. Et af højdepunkterne var Tomorrow, der kombinerer hans euforiske, melodiske hardstyle med en smuk vokal – lidt efter samme opskrift som på Get Up. Med lidt danskerfaktor og personlig smag er det endt på denne placering.

Spotify-plays: 770.000

60: Alesso feat. TINI – Sad Song (Alesso Remix)

Alesso skabte et mainstream-hit med Sad Song. Men det var ikke før han udgav sit remix af nummeret, at det blev interessant set med vores øjne. Nummeret får et touch af den gamle Alesso – kombinationen af remixets kvalitet og originalens streamingsucces, gør at det ligger som nummer 60 på listen.

Spotify-plays: 38,5 millioner på originalen.

61: Hardwell feat. Trevor Guthrie – Summer Air

Hardwell har begået lidt af et pophit med Summer Air. Det er ikke den version af hollænderen, vi bedst kan lide. Men stilen virker. Masser af streams og fornuftig support på det her nummer.

Spotify-plays: 15 millioner

62: Jauz & Axel Boy – I Dare You

Axel Boy har fået sit gennembrud for alvor i 2019. Det her track med Jauz viser virkelig hans evner frem på fineste vis. En smagssag gør nok, at det ligger højere på listen, end det reelt burde.

Spotify-plays: 3,5 millioner

63: Snavs & UNKWN – I Can Feel

Snavs bryder altid forventningerne til, hvilken type musik der kommer fra ham. Det her track er ikke nogen undtagelse. 30 gange support i alt ifølge 1001Tracklists – som altså ikke har data fra samtlige shows. Men Zedd har spillet det fast i sine sets. Og det siger ikke så lidt – han er en meget kræsen mand. Der skal lidt danskerfaktor til for at vi ender på placeringen her.

Spotify-plays: 150.000

64: Ekali & Medasin – Forever (Laxcity Remix)

Utroligt smukt remix af det her nummer fra Laxcity. Personlig smag og adskillelse fra mere klassisk EDM er nok den tungeste årsag til, at det ender her på listen.

Spotify-plays: 2 millioner

65: Nonsens & Party Favor – Gasoline

Nonsens og den amerikanske trap-producer Party Favor har sammen begået et monster af et track. 15 gange support fra navne som Alison Wonderland, Jauz og Valentino Khan. Logisk burde vi nok have valgt “Untz Untz” til listen. Men Nonsens har i løbet af året produceret mange tracks, der viser deres evner i studiet frem på meget flottere vis!

Spotify-plays. 720.000

66: Gorgon City & MK – There For You (Arty Remix)

Blandt kriterierne er streams, support fra andre DJs, men personlig smag og en fordel til danske tracks vil også præge listen. Ellers kunne vi lige så godt lade andre, der er bedre til statistikker om at lave listen.

En position der er optjent både på baggrund af originalen og remixet. Arty giver den lige det sidste nyk op med sit vanlige melodiske touch.

Spotify-plays: 11 millioner på originalen.

67: Ava Max – So Am I (Toby Green Remix)

Toby Green har drysset sin magi over Ava Max’ lækre stemme. Resultatet er et remix der har klaret sig rigtig godt både på streamingsiden og spillet ofte live af navne som Tiësto og Alan Walker til store festivaler som Tomorrowland og EDC Vegas. I alt 46 gange support ifølge 1001Tracklists.

Spotify-plays: 2,5 millioner.

68: Above & Beyond & Seven Lions – See The End

I løbet af endnu et stort år for Above & Beyond er det her nok den smukkeste produktion fra gruppen. Sammen med Seven Lions har de begået “See The End”. Ikke særligt stor support, men produktionen i sig selv trækker op. Kan du lide originalen, så giv også Nora En Pures remix et lyt.

Spotify-plays: 5,4 millioner.

69: Dropgun & Sebastian Wibe – I’m On My Way

Sebastian Wibe og russiske Dropgun udgav tidligere på året det her nummer på Don Diablos label, Hexagon. En lækker produktion, der tæller 27 gange support og masser af streams. Med lidt danskerfaktor ender det derfor her!

Spotify-plays: 2 millioner.

70: 4B feat. Chris Brown – Did You

Det her er pt. et af mine favoritnumre – og samtidig en helt unik produktion. Det har ikke været ude så længe, så havde det fået lov at modne lidt længere, så havde det også ligget højere oppe på listen

Spotify-plays: 1,8 millioner.

71: Illenium feat. Jon Bellion – Good Things Fall Apart (Tiësto Remix)

Det her track har fået millioner af streams i originalversionen – vi har valgt Tiëstos remix til listen, fordi det lige giver lidt ekstra til sangen. Men placeringen er optjent på grund af originalen.

Spotify-plays: 60,5 millioner på originalen.

72: Dyro – Bombai

Dyro har fundet sit nye hjem på STPMD, hvor hans stil passer godt ind – og supporten fra Martin Garrix gør, at numrene kommer bredt ud. 50 gange support siden Garrix gav premiere til det her track!

Spotify-plays: 1,2 millioner

73: Audien feat. Nevve – Buzzing

Audien har gennem flere år været på min ønskeseddel at se. Hans udgivelser er mangfoldige, men han vender alligevel tilbage til den type melodiske, tranceagtige sange, som Buzzing også er. Her er personlig smag noget der løfter nummeret op på listen.

Spotify-plays: 3,2 millioner

74: Steff Da Campo & Tommy Jayden – Gin & Vodka

Denne Spinnin’ Deep-udgivelse er blevet spillet af en lang række af de største stjerner. Alesso, Afrojack, Hardwell, Martin Garrix og selv Diplo har godkendt tracket. 79 gange support fra sværvægtere og fast inventar i Alessos sets.

Spotify-plays: 600.000

75: Dimitri Vegas & Like Mike, Armin Van Buuren & W&W – Repeat After Me

At et instrumental-track af den her type kan få over 30 millioner plays på Spotify er imponerende. Samtidig 193 gange support ifølge 1001Tracklists. Statsene er gode, men tracket er ikke på nogen måde banebrydende – måske tværtimod lidt kedeligt, og derfor ender det her.

Spotify-plays: 32,8 millioner

76: Atmozfears – The Whistle

Jeg hørte det her track for første gang på Tomorrowland i sommer. Siden har jeg været forelsket. Så egen kærlighed til det her nummer og 15 gange support gør, at det ender som nummer 76.

Spotify-plays: 400.000

77: Nonsens feat. Tobias Stenkjær – Heroes

Nonsens har haft et gigantisk år. Det her var deres første udgivelse på Monstercat og deres første rigtige forsøg på et radiohit. Lidt danskerfaktor hjælper “Heroes” op på en placering som nummer 77.

Spotify-plays: 1 million

78: Steve Angello – Knas (Brohug Remix)

Det her remix af Steve Angellos klassiker har været alle vegne i år. 156 plays ifølge 1001Tracklists. Blandt andet af Steve Angello selv – så selvfølgelig er det med på listen!

Spotify-plays: 1 million

79: Zookeepers & Foramic – Won’t Let Go

Tracket fik premiere på Trap Nation, der i sig selv er lidt af en bedrift og har samtidig klaret sig rigtig flot. Zookeepers vender tilbage til det, der gjorde dem populære hos trap-fansene, og Foramic slår samtidig fast, at de er et navn, der skal holdes rigtig skarpt øje med de kommende år!

Spotify-plays: 174.000

80: Armin Van Buuren & Avian Grays feat. Jordan Shaw – Something Real

Det her er virkelig sådan et feel-good euforisk track. 85 gange support og masser af streams sikrer en plads i top 80!

Spotify-plays: 15 millioner

81: RL Grime & graves – Arcus

Dette track er med, fordi det er blevet spillet af rigtig mange DJs rundt omkring i verden. 67 gange er det ifølge 1001Tracklists blevet supported – det er ikke så lidt endda!

Spotify-plays: Cirka 4 millioner.

82: Chris Lake & Solardo – Free Your Body

Et groovy track, der har nydt stor opbakning. I skrivende tæller det 90 gange support ifølge 1001Tracklists. Lige fra Pete Tong til Martin Garrix og Diplo. Og det er alt sammen indenfor ret kort tid, så det kan vokse endnu.

Spotify-plays: Cirka 1,1 millioner.

83: David Guetta & Martin Solveig – Thing For You (Tom Staar Remix)

Vores favoritremix af dette collab mellem to franske stjerner. Placeringen er en kombination af mainstream-successen af originalen og vores smag for dette remix.

Spotify-plays – 24,5 millioner på originalen.

84: Lucas & Steve – Inception

Årets officielle Ultra-anthem blev leveret af den hollandske duo. Primært spillet live af Lucas & Steve selv, men det tæller op, at det var foretrukket som det soundtrack af Ultra.

Spotify-plays: Cirka 2,5 millioner

85: Armin Van Buuren & Ne-Yo – Unlove You (Nicky Romero Remix)

Nicky Romero kan noget med melodier. Dette er et af de nyeste numre på listen, men har allerede samlet 700.000 plays og support fra en række af EDM-scenens største navne. Det må forventes at fortsætte noget tid endnu, og derfor er det med.

Spotify-plays: 5 millioner på originalen.

86: G Jones – In Your Head (RL Grime Edit)

101 plays ifølge 1001Tracklists og 2,2 millioner plays gør det svært at komme udenom et nummer, der ikke ligefrem appellerer til mainstream-lytterne. Hårdtslående og unikt. Derfor skal det med!

Spotify-plays: 2,2 millioner.

87: Oliver Heldens, Devin & Nile Rodgers – Summer Lover (Keanu Silva Remix)

Keanu Silva har været svær at undgå i 2019. Dette remix måske det mest populære, der er kommet fra ham i år med 75 gange support ifølge 1001Tracklists. Samtidig har originalen også klaret sig særdeles godt.

Spotify-plays: 11 millioner på originalen.

88: R3hab, Jungleboi – Flames (With ZAYN)

Dette nummer er med på grund af sin gennemslagskraft på Spotify. Udkom 15. november og har allerede fået masser af plays.

Spotify-plays: 10 millioner.

89: The Chainsmokers & 5 Seconds of Summer – Who Do You Love (R3hab Remix)

The Chainsmokers fortsætter deres mainstream-succes – og dette er blot et af flere numre på listen fra dem. Vi har valgt R3habs remix, fordi det lige giver et ekstra gear til nummeret. Kiggede vi kun på afspilninger, ville dette track rangere noget højere. Lidt manglende originalitet trækker nedad.

Spotify-plays: 274 millioner på originalen.

90: Lucas & Steve – Say Something (Retrovision Remix)

Når et remix overgår originalen i antallet af plays, er der enten udtryk for, at originalen er dårlig eller at remixet simpelthen bare er virkelig godt. Her er der nok mest tale om sidstnævnte. Den præstation fortjener en plads på vores top 100.

Spotify-plays: 6 millioner på remixet. Originalen har knap 4 millioner.

91: Dimitri Vegas & Like Mike, Ummet Ozcan & Brennan Heart – Beast

Et track der endelig fik udgivelse i år, efter at have huseret i forskellige versioner i den kontroversielle duos sets til Tomorrowland de seneste tre år. Har fået kæmpe support, men deler nok vandene, da mange anser Dimitri Vegas & Like Mikes musik som værende uintelligent.

Spotify-plays: 2,3 millioner.

92: Mesto & Jonas Aden – Your Melody

Et fremragende collab mellem to af de kommende stjerner indenfor EDM på Musical Freedom, der som label også har haft et markant år! 104 gange support ifølge 1001Tracklists fortæller en historie om et track, der har gjort det godt i år!

Spotify-Streams: 1,1 millioner

93: Julian Jordan & Seth Hills – Backfire

Martin Garrix var manden, der gav det her nummer premiere. En udgivelse af mange på STMPD for de to producere i år. Den her dog absolut den bedste. 67 gange support ifølge 1001Tracklists.

Spotify-streams: 490.000

94: Sebastian Wibe & DØ CHEF DØ – Wake Up

Her må vi sige, at danskerfaktoren slår til. Det er ikke et nummer, der hverken på streamingsiden eller support er helt på lige fod med mange af de andre numre på listen. Men det er pisse fedt og længe ventet. Og så er det i øvrigt også blevet spillet på BBC Radio 1!

Spotify-plays: 32.000

95: Yellow Claw – Danger Days

Yellow Claws EP af samme navn som dette track udkom tidligere på året. Her er Danger Days et af de mest populære tracks. Et helt klassisk track i stil med tidligere udgivelser, men med et twist i andet drop. 26 gange support og et ikke uvæsentligt antal plays gør, at det skal med.

Spotify-plays: 1,9 millioner

96: Showtek feat. Leon Sherman – Listen To Your Momma

Da Showtek udgav “Mamma” frygtede jeg, at den her udgivelse var blevet slagtet, men det var ikke tilfældet. Efter tre års ventetid udkom det i 2019. 43 gange support og ikke mindst en håndfuld millioner plays på Spotify er ikke dårligt!

Spotify-plays: 6,3 millioner

97: Toby Green – POP

Toby Green har været overalt i år. Det her track er blot et af flere på listen, kan vi lige så godt afsløre. “Pop” er supported af nærmest alle store EDM-navne. 53 gange i alt. Havde vi været gavmilde med danskerfaktoren her, kunne det nok godt have ligget endnu højere. Men den har Toby Green ikke brug for!

Spotify-plays: 580.000

98: R3hab & Icona Pop – This Is How We Party (Cat Dealers Remix)

Cat Dealers har haft lidt af et gennembrudsår – deres remix af det her mainstream-hit er et af de mest succesfulde med millioner af plays. Og så er det også et track, der virkelig rammer min personlige smag.

Spotify-plays: 6,8 millioner

99: Hardwell – Retrograde

Hardwell er trådt tilbage fra rampelyset i forhold til at optræde. Men vi får stadig musik fra ham. I år har der været stærke udgivelser – men nogle gange skyder han ved siden af. Det her track er helt tilbage til rødderne for ham, og det kan vi rigtig godt lide!

Spotify-plays: 3,4 millioner

100: Tiësto & SWACQ – Party Time

Party Time er et af de der tracks i et set, der virkelig rusker i publikum. Derfor er det ikke overraskende, at det er spillet 183 gange ifølge 1001Tracklists – og derfor er det selvfølgelig med på listen. Objektivt set kunne det have været placeret højere, men selve nummeret er ikke vildt nyskabende.

Spotify-plays: 8,3 millioner plays.