Zookeepers-interview+anmeldelse: “Vi er blevet meget mere bevidste om, hvad vi vil”

Zookeepers spillede ret tidligt på Magicbox - men trak alligevel masser af mennesker til - vi mødte dem lige efter deres set.

2442
Visninger
Foto: Rasmus Bex Strøyer

Fredag klokken 16.00 gik William De Waal og Søren Oliver Due – bedre kendt som Zookeepers – på scenen på Magicbox. En hård set-tid, fordi folk nogle gange glemmer, at en festival varer mere end én dag, og derfor skal man virkelig ville det, hvis man skal stå på Magicbox så tidligt på dagen.

Zookeepers lagde ud med en stil, som vi efterhånden længe har kendt dem for. Hårde drops med RL Grimes “Core”, JOYRYDES “Yuck”, et Snavs-mashup af “Lust” og “Cinema”  og Bishus remix af “Mo Bamba” blandt andet.

Stilsikker performance

Som altid havde især William De Waal svært ved at stå stille bare to sekunder – han hoppede, gjorde store armbevægelser og guidede publikum stilsikkert gennem mikrofonen – og det står klart, at han med sin udstråling og selvtillid er en af de absolut dygtigste i Danmark pt. til at connecte med og engagere sit publikum.

Et lille stykke inde i settet skiftede settet fuldstændig spor – Zookeepers fremviste deres kærlighed for house-musik for publikum. Blandt andet med deres kommende single med TooManyLeftHands med titlen “Magic” hvor Martin Nick og Anders K kom på scenen.

Også numre som “Strobe” af Deadmau5 og “Ghost Voices” af Virtual Self havde fundet vej til settet.

Foto: Rasmus Bex Strøyer

Den housede stil varede ved et godt stykke tid – og publikum lappede det i sig. Flere og flere kom til på trods af, at det var så tidligt på dagen, og der blev lavet moshpit efter moshpit i den bagende sommervarme.

Et af højdepunkterne i settet kom, da Zookeepers spillede “Make It Pop” af Nonsens. Her eksploderede en efterhånden pakket Magicbox-scene fuldstændig.

Mod slutningen blev der igen skruet op for tempoet, vi fik Nitti Grittis efterhånden legendariske mashup af “All Of The Lights” inden duoens eget sommerhit fra sidste år “Drunk On You” rundede festen af.

Alt imens William De Waal forsøgte at kaste sit håndklæde ud til publikum – det landede dog nærmest lige foran fødderne på ham igen – så ingen souvenir til tilskuerne i denne omgang!

“Jeg siger bare fuck”

Lige efter settet mødtes vi med drengene for at tale om det, der lige var sket – men også om fremtiden.

Den første jeg får øje på er William. Der undskylder for, at han er meget svedig, inden han løber videre mod køleskabet i backstage-området for at hente en velfortjent håndfuld øl.

Dernæst kommer Søren – overvældet af de mange indtryk fra showet sætter han sig ned for lige at samle tankerne og få lidt ro i kroppen inden vi begynder interviewet.

Jeg spørger hvordan det var. Søren svarer “Det var skide fedt”. William, der ellers plejer at have let ved at finde ord supplerer med en sætning som mange har grint af i løbet af det netop overståede folketingsvalg “Fuck, jeg siger bare fuck” lyder det fra ham med et grin.

Foto: Rasmus Bex Strøyer

Om stilskiftet

Det var første gang jeg oplevede Zookeepers spille house på den måde, som de gjorde. Det fyldte en væsentlig del af settet. Og er noget som duoen længe har stræbt efter.

Vi har altid prøvet at proppe house ind i vores sets,  men det har været svært at få ind rent kunstnerisk, fordi vi ikke havde lavet så meget house. Men nu hvor vi selv laver det, så kan vi endelig gøre det,” fortæller Søren inden William supplerer:

Vi synes det er skide sjovt at spille. Også fordi det tempo generelt får bare folk til at hoppe. Vores seneste single er også i den retning, så vi synes det passer ret godt. Folk kender os mest for den der lidt klubbede vibe, det har vi udvidet lidt nu.”

Jeg spørger med et lille smil, om det også er et udtryk for, at det er to drengerøve, der er blevet lidt mere voksne, men det afviser de.

Nah, jeg tror ikke vi er blevet voksne,  jeg tror bare vi er blevet mere bevidste om, hvad vi vil med Zookeepers,” insisterer William.

“Det handler om at finde vores identitet som Zookeepers. Vi har haft rigtig mange, der gerne ville fortælle os, hvad vi skulle være. Men vi vil bare gerne være det hele og alligevel holde en rød tråd. Og så kan vi flette pop-elementerne meget federe ind i house, end vi kan ved at lave sådan noget Chainsmokers-agtig musik,” fortæller Søren.

Kilometer i benene

Duoen har netop overstået sin første store clubtour i Danmark. Med 30 stop på bare en måneds tid. Og den har givet værdifuld erfaring.

“Det har nok også givet os en lidt dybere connection med, hvordan det er at skulle spille i Danmark. Før er vores inspiration kommet meget fra amerikanske DJ’s og amerikanske sets, nu er det bare meget fedt selv at komme ud og spille i alle små hjørner af landet, fordi det giver os en fornemmelse af hvad der virker, og hvad folk kan lide,” fortæller Søren.

Det er fucking fedt for os lige pludselig at stå og føle os lad os sige 25 procent mere hjemme end man nogensinde har gjort, fordi man ligesom har de der kilometer under bæltet. 2 shows per nat 4 dage om ugen, så øver du dig jo bare ad helvedes til,” supplerer William.

Foto: Rasmus Bex Strøyer

Liveset på vej

På musikfronten arbejder Zookeepers stenhårdt på nye udgivelser. Numre med Fabian Mazur og TooManyLeftHands er på vej – og meget mere, der for nu forbliver en velbevaret hemmelighed.

“Der er sindsygt meget på vej. Også en del vi gerne ville have spillet i dag. Men vi må  simpelthen ikke endnu. Men vi spillede nogle stykker i dag,” forklarer Søren.

Den seneste single “Can’t Fall Asleep” blev “Ugens Uundgåelige” på P3 – og må siges at være noget af et rygklap til drengene.

“Jeg kan ikke huske hvornår det sidst er sket for et dansk DJ-navn. Vi vil rigtig gerne være det der crossover navn, lidt ligesom The Chainsmokers men på vores egen måde, ” siger Søren.

Næste skridt er et liveset, som har været undervejs i to og et halvt år. Det regner Zookeepers med at have klar til næste sommer!

Masser af forpligtelser

Da vi er blevet færdige spørger William en af de medfølgende folk bag Zookepers-projektet, om han lige må se 5 minutter af Anna Lunoe, inden de skal videre til de næste forpligtelser på dagen. Han får lov, og løber afsted ud mod publikum, som en skoledreng, der lige har fået frikvarter.

Sådan er det, når man som Zookeepers efterhånden er blevet et etableret navn – der følger masser af ansvar og forpligtelser overfor medier og sponsorer med – men de kan lige så godt vænne sig til det, for som de begge understregede under interviewet, så er de kun lige begyndt deres musikalske rejse.