Swedish House Mafia leverede varen med kæmpemæssig produktion

Swedish House Mafia på Tinderbox virkede for ikke længe siden som en uvirkelig drøm, men i aftes blev det til virkelighed!

1603
Visninger
Foto: Camilla Lundbye

Da Swedish House Mafia klokken et natten til søndag gik på Rød Scene på Tinderbox var det kulminationen på rigtig lang tids planlægning.

Allerede inden Tinderbox sidste år løb af stablen, var planerne om at trioen skulle spille på festivalen i år undervejs. Og så forstår man måske bedre, hvordan de har haft tid til at bygge sådan en produktion, som de havde med i går.

Vanvittig produktion

Da det store tæppe der dækkede scenen faldt, var min kæbe med at gøre det samme. For aldrig har Tinderbox set en sceneproduktion af den kaliber.

Rammstein for nogle år siden kommer tæt på – men det var så stort og voldsomt – lige som det skal være, når Swedish House Mafia kommer til byen.

Scenen var flere meter høj. Foran den, måske den største LED-skærm Tinderbox har set. Flere lamper, lasere og mere ild end nogensinde på rød scene. Det var vanvittigt – og må have krævet et tocifret antal lastbiler for at fragte til Tusindårsskoven!

Settet var ikke overraskende – det var nemlig nærmest identisk med det, de spillede tre dage i streg i Stockholm. Men det er også et set, de har haft lang tid til at forberede, så det er allerede perfektioneret længe før, de spillede det for et publikum første gang.

Det betød, at vi fik en første halvdel, der var opbyggende, og med smagsprøver på nye numre fra svenskerne – mens anden halvdel – hvis begyndelse blev markeret af “Miami 2 Ibiza” havde alle de numre, som det brede publikum uden tvivl var kommet for at høre.

Overraskende var Steve Angellos hovedbeklædning de første minutter til gengæld – se selv billedet nedenunder –  så kan du måske fortælle os, hvad det er?

Foto: Camilla Lundbye

Sebastian Ingrosso, Steve Angello og Axwell virkede alle veloplagte – de tog mikrofonen på skift og talte til deres danske nabofolk og fik flere gange slået fast, at Swedish House Mafia altså er tilbage.

Sluttede på toppen

Mod slutningen eksploderede publikum flere gange. Først “Antidote” hvor der for første gang blev taget ild i brug – til gengæld var der masser af det! Dernæst til “One” som blev spillet delvist i den kuldegysningsgivende orkesterversion – og lidt senere til “Don’t You Worry Child”.

Til sidst holdt Axwell en tale om lugten af grill på Tinderbox  – og understregede, at han elskede den.  Han udpegede et par mennesker i publikum oppe fra den flere meter høje scene for at høre, hvordan de havde det. Og takkede så for at de måtte besøge os fra nabolandet – inden vi fik afslutningen med “Save The World” og resten af krudtlageret blev brændt af – det gav i min optik en mere fuldendt afslutning end i Tele2 Arena, hvor de af gode grunde ikke kunne sende utallige raketter op i luften.

Tilbage står jeg med en konklusion der siger, at de i den grad levede op til forventningerne – selvom de var høje. Lyden kunne godt have været bedre og højere. Men det har været et problem på Rød Scene hele weekenden, så det skal ikke skade Swedish House Mafia – og så glæder jeg mig også til, at de, forhåbentlig, kommer med endnu flere nye numre!

 

Tracklist her: