Magicbox 2019: Her er dommen

Det er slut for i år med elektronisk musik i Tusindårsskoven - vi samler op her.

2186
Visninger
Foto: Rasmus Bex Strøyer
Foto: Rasmus Bex Strøyer

Med rigtig rigtig mange fede navne på Magicbox i år, så er det desværre ikke alle vi kan give en fuldfed anmeldelse – selvom de fortjener det. Så her får I i overskrifter vores dom over kunstnerne på Magicbox i år!

Torsdag:

 

Kriss Kross Amsterdam (1 stjerne af 5)

Puha. Det var totalt usammenhængende. Absolut ingen rød tråd i settet, som virkede ideforladt. Man får en fornemmelse af, at de tre hollændere ikke rigtig har nogen ide om, hvor de vil hen med deres stil.

Foto: Rasmus Bex Strøyer

Loud Luxury (2,5 stjerner af 5)

Flød i virkeligheden en smule sammen med det foregående act. Der mangler et bagkatalog af egne numre for at få settet til at give bedre mening. Det er ikke nok med et par succesfulde remixes – det kommer til at fremstå tyndt og umindeværdigt, og nok en optræden der hurtigt går i glemmebogen hos mange.

Faustix (4 stjerner af 5)

Faustix havde til gengæld rigtig godt styr på, hvad han ville med sit show. Han har omfavnet psytrance-lyden – også i egne produktioner, og får det til at fungere sammen med hans egne mere poppede hits. Det blev belønnet med en pakket Magicbox, der festede igennem. Om settet sagde han selv efterfølgende, at det var “helt fortryllende” og at det havde givet ham kuldegysninger.

Foto: Emil Asmussen

Fredag:

 

Anna Lunoe (4 stjerner af 5)

Det er tydeligt at den australske DJ – med danske rødder og familie i Odense – ved hvad hun vil med sit set. Samtidig synes jeg, at hun beviste, at man sagtens kan trække mange mennesker til Magicbox uden at spille til den mere poppede side. Måske også et tegn på, at det danske publikum er blevet mere modne i forhold til elektronisk musik.

CID (3 stjerner af 5) 

Der manglede et eller andet. Det var sådan set et meget fedt set, men han kunne godt bruge et enkelt hit eller to til at sætte gang i publikum, som måske var blevet lidt mætte af klassisk house-musik på det her tidspunkt på dagen.

Foto: Rasmus Bex Strøyer

Lost Frequencies (4,5 stjerner af 5)

Hvad CID ikke havde held med, lykkedes til gengæld for Lost Frequencies. Vi blev i den dybe ende af housegenren, men belgieren har bare lige de hits der skal til for lige at få publikum op i gear, og fik folk til at synge med på “Crazy”, “Reality” og “Are You With Me”.

TooManyLeftHands (5 stjerner af 5)

Duoens bedste set nogensinde, hvis du spørger os. Læs hele anmeldelsen her:

TooManyLeftHands satte ild til Magicbox – bogstaveligt talt

Lørdag:

 

Mambo Brothers (3,5 stjerner af 5)

De to brødre, der kan kalde Ibiza for deres hjem bragte stemningen fra deres hjemstavn til Friluftsbadet i Odense og omdannede Magicbox til en klub på Ibiza i 75 minutter.

Martin Jensen (? stjerner af 5)

Vi havde et interview i pressezonen – og i mellemtiden blev porten til Magicbox lukket. Derfor havde vi ikke mulighed for at vurdere danskerens set i denne omgang – men videoer fra settet viser noget af en folkefest til Martin Jensen-showet.

Deorro (4,5 stjerner af 5)

Vi havde ingen forventninger til ham overhovedet. Virkede i virkeligheden som en booking der var sket et par år for sent. Men han overraskede positivt, fyldte området godt ud og gav den energiindsprøjtning, som jeg tror de trætte ben havde brug for på sidstedagen af årets Tinderbox. Han var engageret – og havde plads til meget mere end melbourne bounce i sit set.

Foto: Rasmus Bex Strøyer

Cristoph (3,5 stjerner af 5)

Cristoph gjorde hvad han skulle. Han var med som opvarmer for Eric Prydz, så vi ikke stod og hørte hardstyle fra Deorro det ene øjeblik og og Prydz’ musik det næste. En god oplevelse for fans af Cristoph og Prydz, men gik måske en anelse hen over hovederne på dem der var på udebane på Magicbox.

 

Alt i alt en weekend hvor Magicbox igen viste, at scenen udfylder et tomrum i den danske festivalbranche. Med lukket port på grund af for mange mennesker kan man efterhånden spørge sig selv, om Magicbox ikke næsten skal have sin egen festival en dag?

Derudover var weekendens helt store vinder Toby Green, der igen og igen og igen fik support på sin musik. “Work It” “Smoke” “Check This Out” og “Ready” er igen og igen blevet spillet i løbet af Tinderbox 2019. Lige fra Diplo og The Chainsmokers til Deniz Koyu og TooManyLeftHands.