Aviciis album endelig udgivet

Aviciis sidste album er ude nu. 12 numre fra svenskerens sidste tid i live.

1213
Visninger

28-årige Tim Bergling – altså Avicii – tog sit liv den 20. april sidste år.

Men svenskeren efterlod hele- og halvfærdige numre, notater om hvordan de skulle færdiggøres og ønsker til samarbejdspartnere. Desværre nåede han aldrig selv at gøre arbejdet færdigt.

Men hans forældre valgte, at Avicii skulle hyldes ved at færdiggøre det, som Tim startede. Med hjælp fra venner og mangeårige samarbejdspartnere står vi nu med det sidste værk fra Avicii – “Tim”.

Numrene på pladen er alle fra den sidste tid, Avicii levede – og derfor er der for eksempel mange numre fra hans sidste Ultra Miami-optræden, der ikke fremgår.

Albummet har dystre undertoner – især hvis man går i dybden med nogle af teksterne. For eksempel lyder en linje på åbningsnummeret “Peace Of Mind” – “”Dear society, you are moving way too fast, way too fast for me, I’m just trying to catch my breath.”

Også på næste nummer “Heaven”, hvor Chris Martin fra Coldplay ellers smukt synger “I think I just died and went to heaven”.

Men selvom teksterne måske har et præg af et råb om hjælp, så er melodierne anderledes opløftende – glade og lidt poppede – som Avicii altid har mestret til perfektion.

Variationen er også enormt stor på “Tim”. Vi får Tim Berglings helt eget take på future bass på numre som “Ain’t A Thing” med Bonn og “Hold The Line” med A R I Z O N A, mens “Freak” som også er med Bonn som sanger leger med tropical house, nærmest i Kygo-stil.

Sidste nummer “Fades Away” med Noonie Bao er en af mine personlige favoritter – der er bare en eller anden form for storslåethed over det – og så er det jo det sidste nummer fra Avicii – nogensinde! Altså med mindre hans hold vælger at udgive nogle af de ældre ikke-udgivede sange.

Aviciis faste sparringspartnere Aloe Blacc, Vargas & Lagola, Carl Falk, Kristoffer Fogelmark (Bonn) er alle en del af det nye album – og selvom Tim Bergling ikke længere er iblandt os – så lever hans musik videre for evigt – også takket være dette sidste album.

Vi kunne have ønsket mange flere sange på albummet. Men i stedet for at klage over det vi ikke fik eller at veje og måle “Tim” og give det et antal stjerner, så lad os bare være taknemmelige for alt, hvad Avicii gav os – og at vi fik en sidste hilsen fra den største indenfor elektronisk musik – måske nogensinde.

Tak for musikken, Tim!

Lyt til “Tim” her: