Nyt dansk label fylder et tomrum på scenen: Første EP ude nu

No Fame Only Talent har været undervejs et stykke tid, men nu har vi endelig fået de første sange fra det nye danske label.

1549
Visninger

Dansk elektronisk musik blomstrer i disse dage. Som aldrig før, fristes jeg til at sige.

Vi har en bølge af kunstnere, som lige nu bryder igennem lydmuren internationalt. Toby Green, Snavs, Adrenalize, Fabian Mazur, Stoltenhoff og mange andre. De kan nævnes i flæng.

Men vi har også en spirende scene af kunstnere, som lige er et skridt eller to bag dem. Indenfor de hårdere genrer har Riotville været en dansk motor, der har givet nogle af dem en platform.

Nu får house-talenterne også en dansk platform. Nemlig No Fame Only Talent.

Label med store partnere

No Fame Only Talent er startet af holdet bag TooManyLeftHands. De har en stærk samarbejdspartner i Pepsi Max, der har støttet med et større beløb.

Ideen er, at nye talenter skal have en chance for at udgive deres musik. Og det kan i dag være svært som ny i branchen, eller hvis man ikke lige har kontrakt med Sony eller Warner.

Derfor er det et friskt pust med et label, hvor de kan få lov at udgive elektronisk musik uden at gå på kompromis med stilen for at appellere til radioen, som er en rute mange ellers må tage hos de større labels.

Første EP udgivet

Allerede nu er de første 7 udgivelser på gaden. De spænder bredt lige over nærmest alle tænkelige house-genrer. Lige fra deep og future til big room og bass house.

Første nummer er fra Andnick. Nummeret hedder “Bari”, og er et sprødt tech house/deep house nummer. Et nærmere kig på credits på sangen afslører, at det er to velkendte navne, der gemmer sig bag Andnick. Det er nemlig Martin Nick & Anders Kanstrup – altså TooManyLeftHands. Måske et alias, hvor labelbosserne kan få lov at udgive mere eksperimenterende og mindre poppede ting!

Den første EP giver også debut til duoen Him & Him, der står for en udgivelse med dunkle toner men alligevel også en eksotisk lyd. “Origin” lyder, som jeg forestiller mig en kælderfest på de caribiske øer ville være.

Track nummer tre er muligvis højdepunktet. Eeb Laurent leverer opløftende, glad future house på “Together”. Det nummer lugter af international klasse. Det kunne sagtens finde vej til et TooManyLeftHands-set i en eller anden form!

De næste to numre er lidt som nat og dag – “Desert” af Edgar Cueto er et klassisk opvarmningsnummer til tidligt på aftenen, mens “Be Aware” af Christian Amby er et højenergisk, eksplosivt nummer med en lidt trance-agtig vibe over sit breakdown.

New Northern leverer i vanlig stil en gang bass house af høj kvalitet på “Bruh”, mens Uta & Jay Forrest på nærmest 2012-agtig vis runder EP’en af med en omgang big room i bedste Dimitri Vegas & Like Mike-stil.

Første udspil fra No Fame Only Talent tegner altså meget lovende. Musikken er af høj kvalitet, der er stor varians numrene imellem, og det er tydeligt, at kunstnerne får lov at lave den musik, som de gerne vil.

Vi glæder os allerede til næste udspil!

Lyt til “001” her: