Alesso tilbage til sine elektroniske rødder

Alesso er ude med et mixtape kaldt "Progresso Volume 1". Vi har anmeldt svenskerens "comeback" fra pop til elektronisk musik.

866
Visninger

Det har taget sin tid for svenske Alessandro Lindblad – nok bedre kendt som Alesso – men nu vender han tilbage til sine rødder. På hans nye EP/Mixtape “Progresso Volume 1” er han ude med tre nye tracks, der klinger noget mere elektronisk end hans udgivelser har gjort de seneste 2-3 år.

Mange havde nok håbet at få den gamle Alesso tilbage – vi er mange der hungrer efter den stilart, han udgav i 2012-2013 med klassikere som “Calling” og “Years”. Men det er ikke det Alesso går efter. Det er nærmere den stil, som han udgav på numre som “Tear The Roof Up” og “Payday”. Selvfølgelig med et twist af noget nyt i sig.

Men stadig er det positivt, at svenskeren nu kigger lidt mod den elektroniske scene igen. De seneste år har stort set samtlige udgivelser været poppede og rettet mod radio og streaming end mod festivalerne og hans oprindelige fans.

Af numrene “Progresso”, “Confession” og “Time” fremstår førstnævnte som det stærkeste og mest hårdtslående nummer på EP’en. “Confession” er mere deep house inspireret, mens “Time” virker lidt tættere på den poppede Alesso.

Alessos mixtape er et godt udgangspunkt, selvom vi stadig drømmer om at få den “rigtige” Alesso tilbage, ligesom en stor del af hans fanbase gør.

Men man må også respektere svenskerens ret til selv at bestemme, hvilken retning han vil med sin musik – men Alessos fans skriger altså på progressive house!

Du kan lytte til Alessos nye EP – og meget andet ny elektronisk musik på vores playliste herunder – vi opdaterer den hver eneste fredag!