Fist Pump Fridays Top 100: Årets største tracks

Vi har samlet årets største udgivelser. Læs om de største her - og lyt til resten på vores Spotify-playliste.

815
Visninger

Året er ved at være slut. Det betyder også, at det er tid til at samle op på året der gik.

I år har vi for første gang udarbejdet en top 100 over årets største tracks. Ikke baseret på stemmer fra fans, ikke baseret på antal af streams eller hvor meget support bestemte sange har fået.

I stedet har vi taget lidt af det hele – og kombineret det med personlig smag. I sidste ende er det vel også derfor I følger med? Fordi vi udvælger numre, som vi synes, at I skal lytte til. Så det har vi gjort! Resultatet kommer her:

1: FISHER – Losing It

Er der overhovedet noget at diskutere? Det her track har været overalt i 2018. Et track som er blevet spillet af alle former for DJ’s. Fra Big Room-typer som Hardwell og Dimitri Vegas & Like Mike, til mainstream DJ’s som Alesso, Sebastian Ingrosso og Martin Garrix. Gryffin, Tchami, RL Grime. Alle har spillet “Losing It” – og det er på tværs af alle genrer – fra hårde trap-sets til tech-house sets. Derfor er det årets track.

2: Steve Angello – Paradiso

Måske ikke det mest oplagte valg fra Steve Angellos andet studiealbum, “Human”. Men det her er et melodisk mesterværk – det er anderledes, og det er et nummer, som vi ikke har glemt, når nytårschampagnen er skyllet ned og vi skriver 2019.

3: Deadmau5 feat. Rob Swire – Monophobia

2018 bød på en længe ventet opfølger til det legendariske collab mellem Deadmau5 og Rob Swire, “Ghosts N Stuff – og det svigtede ikke vores forventninger. Efter vores mening et af de bedste udspil fra musen de seneste par år.

4: Axwell – Nobody Else

I sidste øjeblik kom Axwell med et soloudspil til at runde 2018 af på. Først troede vi, at det var et collab med D.O.D – men nej. Er det her lyden af 2019? Er det her lyden af Swedish House Mafia? Hvem ved. Det er i hvert fald et fantastisk track.

5: Calvin Harris & Dua Lipa – One Kiss (Oliver Heldens Remix)

Femtepladsen tilhører dette monsterhit. Vi har valgt at sætte Oliver Heldens’ remix på listen, da det efter vores mening er den bedste version – men pladsen tilhører “One Kiss” som helhed – original, mashups og remixes – en ørehænger, som har været helt umulig at undgå på festivaler, i radioen eller på Spotify.

6: Boombox Cartel – Moon Love

Et track som ikke nødvendigvis har fået massevis af streams. Men det har fået support fra mange sider – og det er et unikt nummer, som vi mener vil overleve tidens test. Vi smider det i årets top 10 som lidt af en skruebold!

7: Kygo feat. Sandro Cavazza – Happy Now

I år mistede vi elektronisk musiks største stjerne. På den måde var 2018 et trist år. Kygo viste sin respekt til Avicii med dette nummer begået i fællesskab med svenskerens faste legekammerat, Sandro Cavazza. Resultatet er en smagfuld hyldest. Hvil i fred, Tim!

8: Steve Angello – Nothing Scares Me Anymore

Ikke så meget at sige. Endnu et mesterværk fra svenskeren. To numre fra Steve Angello i top 10? Et fra Axwell, og et fra Axwell^Ingrosso. Skal vi bare reservere førstepladsen på næste års liste til Swedish House Mafia, når de tre genier forhåbentlig lader os høre ny musik kreeret i fællesskab?

9: Axwell^Ingrosso feat. RØMANS – Dancing Alone

Den her skulle vi lige høre et par gange, før den voksede på os. Til gengæld endte “Dancing Alone” med at give et længerevarende indtryk. Nyskabende og anderledes fra den svenske duo. Et track som formentlig bliver det sidste fra Axwell^Ingrosso-projektet. Måske nogensinde.

10: Martin Garrix feat. Mike Shinoda & Pierce Fulton – Waiting For Tomorrow

Vi har ventet tålmodigt på det her nummer i flere år fra den hollandske stjerne. På et tidspunkt var der endda tvivl om, hvorvidt det nogensinde ville få en officiel udgivelse. Men under årets ADE kom det endelig.

Tjek resten af listen ud herunder – og kom gerne med feedback. Har vi misset nogle tracks? Og skulle nogle sange have ligget markant højere eller lavere?