Analyse: Er Swedish House Mafia på vej til Danmark?

Svenskerne kommer tilbage i 2019. Og måske også til Danmark!

1747
Visninger

 

Den seneste tid er verdens nok største navn indenfor elektronisk musik officielt bekræftet tilbage i 2019. Indtil nu ved vi, at Axwell, Sebastian Ingrosso og Steve Angello kommer til at spille tre udsolgte shows i Stockholm. Ligesom vi ved, at de spiller i Mexico City.

Men hvor bringer 2019 ellers svenskerne hen? De tog afsked med en stor arenatour – men den får vi nok først i 2020. Som jeg ser det, kommer de til at spille de få solo shows, som vi har fået annonceret indtil nu – og så kommer de til at spille festivaler for resten af pengene.

Festivaler er sikre

Hvorfor det? Fordi de har været væk i snart 6 år, hvis man ser bort fra deres surprise-show til Ultra i Miami. Derfor har trioen behov for at få genetableret deres navn rigtig mange steder – men uden at tage nogen risiko.

Ved festivaler skal de ikke selv stå for billetsalget – men de får deres brand udbredt til en ny generation af EDM-fans, som først er kommet til efter deres exit. Ja, der findes folk, som ved hvem marshmello og Martin Garrix er, men ikke kender Swedish House Mafia – og dem skal de også have fat i, hvis de vil generobre den elektroniske musikverden.

Derfor er det oplagt at lægge vejen forbi Tomorrowland, Creamfields, Electric Zoo og mange andre byer, hvor de mere eller mindre har bekræftet deres ankomst alligevel. Senest med deres velkendte, kryptiske plakater i Liverpool, hvor Creamfields hører hjemme.

Hvad med Danmark?

Og så til Danmark. Måske er det ønsketænkning, at vi slet ikke behøver at drage udenlands for at se Swedish House Mafia i 2019. Men jeg tror, og det er kun spekulationer, vil jeg gerne bemærke, at vi får dem at se på dansk grund næste år.

Hvor så, spørger du? Tinderbox! Er jeg fuld? Nej. Hør lige, hvad der taler for, før du fejer ideen af vejen.

Første årsag: Tinderbox er Danmarks førende, når det kommer til elektronisk musik. De har Magicbox-scenen, og så har de i festivalens fire års levetid leveret Calvin Harris, Tiesto, Major Lazer, Axwell^Ingrosso, Steve Angello, David Guetta, Martin Garrix, Oliver Heldens, Afrojack og Don Diablo. Nogle af de allerstørste stjerner i EDM-industrien.

Anden årsag: Som du kan se ovenfor, så har samtlige medlemmer af Swedish House Mafia allerede besøgt Odense og Tinderbox. Så bookerne hos Tinderbox har kontakten, og svenskerne kan vouche for, at festivalen er en værdig location for trioen.

Tredje årsag: Intet er tilfældigt, når vi snakker Swedish House Mafia. De planlægger alt i god tid. Så har Tinderbox booket dem, har de formentlig vidst de siden foråret eller endda før. Så hvorfor har festivalen valgt at udskyde billetsalget til 30. november, når den hvert år har sat dem til salg til det kommende år nærmest i samme øjeblik musikken stoppede?

Er det fordi de venter på at kunne annoncere en billetsælger som Swedish House Mafia som hovednavn? For vi har allerede set, at trioen kan sælge absurd mange billetter. Tre shows i Stockholm blev udsolgt på nærmest ingen tid.

I hvert fald fortæller Swedish House Mafias hjemmeside, at vi har noget i vente onsdag den 28. november klokken 12 dansk tid.

Knap to dage senere – Fredag den 30. november klokken 10 – begynder billetsalget til Tinderbox 2019. Og her har Tinderbox selv skrevet, at de forventer at have annonceret de første navne inden.

Tilfældigt? Næppe. Sandsynligt? Måske! Et scoop for Tinderbox og danske fans af elektronisk musik? Ja!

Måske er det en vild konspirationsteori – kun tiden kan fortælle os det. Men herfra håber vi i hvert fald!