Ny festival var succes: Generator for EDM og Odense

Generator satte endnu engang Odense på landkortet indenfor elektronisk musik.

3629
Visninger
Foto: Generator

I den forgangne uge var der premiere på en ny festival. I sit første år havde Generator Festival inviteret toppen af dansk elektronisk musik til Odense. Aldrig har jeg før set så mange danske elektroniske acts samlet på en plakat. Lige fra upcoming navne som Dø Chef Dø og Tumult til sværvægtere som Snavs og MORTEN.

Torsdag

Torsdag hostede TooManyLeftHands hovedscenen med kæmpe succes. Det var her de fleste brugte deres aften – og den rutinerede duo leverede som altid en fest. Alligevel var det en anden scene vi brugte det meste af aftenen ved.

Pelle Peter Jensen havde nemlig inviteret et nyt kuld af elektroniske talenter til at spille på sin scene. Vi fik vanligt højt niveau fra Zookeepers, inden Pattesutter fungerede som en publikumsmagnet og fyldte området. Til stort held for DØ CHEF DØ, der efterfølgende leverede en forkortet udgave, af deres vellykkede Smukfest-show! Denne gang var alt future bass og lignende revet ud af settet –  i stedet fik vi 45 minutters opvisning i de hårdere genrer indenfor elektronisk musik.

TooManyLeftHands lukkede aftenen på deres egen scene. Med et godt men også lidt sikkert set. Det virkede mere impulsivt end settet på Magicbox, men det er også meningen, at det skal være mindre tilrettelagt, når Gadefest On Tour-konceptet bliver rullet ud.

Fredag

Under Generators forganger Karussel var fredagen som regel den fedeste dag. I år var det anderledes. I stedet for at have alle de store navne til at spille oveni hinanden på 15 forskellige gadescener, var der i år sparet på store navne. Alligevel kiggede navne som Kongsted, Hedegaard, Electrick Village og Marwo forbi. Vejret var helt igennem forfærdeligt, og det betød også, at der indtil sent på aftenen var halvtomt på de fleste scener.

Måske nogle større navne havde trukket flere folk på gaden. Men hvorfor betale for torsdag og lørdag, hvis man kan få det hele gratis fredag? En god prioritering af Generator efter min mening.

Lørdag

Det betød nemlig, at folk rent faktisk kom i massevis til slutfesten lørdag.

Første store navn på scenen var Faustix. Han begyndte med et lille publikum, men da han sluttede, var der efterhånden trukket masser af mennesker op foran scenen.

Herefter fulgte festivalens højdepunkt for mig. Nonsens er hjemvendt fra USA for en stund og lagde vejen forbi Odense. Og ikke nok med at den bornholmske trio den seneste tid har udviklet sig enormt musikalsk og udgiver musik, der bliver støttet af mastodonter som DJ Snake og Diplo, så har Nonsens også udviklet den visuelle del af showet.

På bagskærmen kørte nærmest konstant velkendte logoer med et Nonsens twist. Vi fik “McNonsens, Nonsens King, Nonflix, Nonsens Cola” og meget mere. Også videoer med Snapchat-filtre over drengene kørte i baggrunden – et sjovt alternativ til bare at have et blinkende logo i baggrunden. Noget jeg tolker som, at trioen har lært af det amerikanske eventyr og taget et skridt op fra deres tidligere shows i Danmark.

MORTEN med mere stilsikkerhed

Senere stod MORTEN på scenen. Her virkede settet mere stilsikkert end hans optræden på Tinderbox tidligere i år.

Har man fulgt Morten Breum de seneste år, så må det stå ret klart, at han har vaklet en del i forhold til, hvilken stil han egentlig kører. Er han et dubstep-navn, trap-konge, pop-crossover? Men denne aften i Odense var det ret klart, at MORTEN nu læner sig i retning af at være et big room act. Hovedparten af settet foregik i 128 bpm med Hardwell og Blasterjaxx’ “Bigroom Never Dies” som en god indikator for, hvilket udtryk han forsøger sig med nu.

Morten gik af scenen med ordene “Snavs siger, han er pisse stiv, så tag godt imod ham.”

Herefter fik vi Snavs i sit rette element. Som lukkenavn, der spiller noget nær så hårdt som overhovedet muligt. Lige når man begyndte at tro, at Andreas Holdø ville give publikum en pause, så slog han blot endnu hårdere.

Da vi for fjerde gang i løbet af aftenen fik Yellow Claws “Do You Like Bass?” og publikum svarede med næverne i vejret, kunne vi efterhånden konstatere, at det ku’ Generator Festival godt lide.

Generator viste sig over tre dage som en festival, folk i Odense kan være stolte af. Samtidig var festivalen med til at manifestere, at Odense efterhånden er en uundgåelig by, hvis du er til elektronisk musik. Med Magicbox i juni og Generator i september er byen efterhånden en stærk udfordrer til titlen som Danmarks EDM-hovedstad.