DØ CHEF DØ: “Vi leverer ikke kunst – det er et cirkus”

Vi satte os ned med DØ CHEF DØ for at tale om vilde kælderfester, store drømme og et meget vigtigt show for gruppen.

1300
Visninger
Foto: Warehouse Film

I Skanderborg findes en drink så stærk, at den får dig til at gøre mærkelige ting og glemme det hele dagen efter. Den hedder DØ CHEF DØ.

Nu har byen fået en DJ-gruppe med samme navn. Og ligesom drinken, så fremkalder de også også en vildskab i folk. Men modsat drinken, så satser DØ CHEF DØ ikke på at blive glemt igen.

“Folk sagde, vi måske havde en chance”

DØ CHEF DØ består af Andreas Langpap, Chris Kleis Rasmussen, Martin Kristensen og Jonas Laursen. Og navnet, ja det har de det faktisk selv lidt svært med.

“Vi har virkelig haft den oppe at vende nogle gange. Sidst vi overvejede at skifte navn, droppede vi det igen, for vi kunne ikke finde på et bedre navn,” fortæller Andreas Langpap med et smil på læben.

Det kan godt være, at vi ikke synes vores navn er det fedeste, men det er noget folk husker. Det bevæger sig på grænsen mellem galt og genialt,” griner Martin Kristensen.

Da gruppen blev formet var det ikke med en ambition om at blive verdenskendte.

Til at starte med var det bare sjov og fest, vi skulle drikke os fulde og ud at spille. Så gik det måske op for os, at vi kunne gøre noget mere ud af det. Også fordi folk sagde til os, at hvis vi gjorde mere ud af det, kunne vi måske have en chance for at komme til at leve af det,” fortæller Andreas Langpap.

Men efter debuten på Smukfest sidste år er det blevet skruet gevaldigt op for ambitionsniveauet og timerne, der bliver lagt i DØ CHEF DØ.

“Den sidste halvanden måned op til showet på Smukfest i år har været vanvittig. Det har været sådan et ekstra job,” fortæller Jonas Laursen, inden han bliver suppleret af Chris Kleis.

Jeg tror ikke, vi lyver, hvis vi siger, der er gået 20 timer om ugen bare med forberedelser til showet.”

Gruppens planer for showet var markant større end deres honorar, og det var derfor en nødvendighed, at gruppen selv investerede et markant beløb i showets afvikling for at få råd til pyroteknik, konfetti og alt andet der skulle til for at skabe en fest i P3-teltet.

Det er den største showcase, vi overhovedet kan få som et relativt lille navn. Der kommer så mange branchefolk og kigger, så det er en mulighed vi er nødt til at udnytte fuldt ud,” forklarer Chris Kleis.

Vi vil virkelig gerne det her, og nu har vi fået en chance for at vise, hvad vi kan. Distortion er så stort, og der kommer så mange DJ’s, at det er nærmest umuligt at skille sig ud, men det kan vi gøre her,” supplerer Andreas Langpap.

Kælderfest med ødelagte sofaer

Drengene fik en kaotisk start på DJ-karrieren til en kælderfest, de selv havde arrangeret.

“Hele lortet blev splittet ad. Sofaer blev knækket og gardinstænger revet ned,” fortæller Chris om oplevelsen.

“Ham der skal lave lyd på vores show på Smukfest, stod og smadrede lysstofrør i hovedet på gæsterne,” griner Andreas Langpap.

Og netop denne form for kaos og vildskab er stadig en del af gruppens shows den dag i dag.

Det er festen der er i fokus for os. Vi er der jo ikke for at levere kunst. Vi er der for at holde en fest med vores publikum. Det er ikke en koncert – det er bare et cirkus,” lyder det fra Chris Kleis.

Gennembruddet venter

Kigger man på Youtube eller Spotify, så er DØ CHEF DØs afspilninger måske ikke kæmpe store, alligevel har gruppen formået at få sit navn ud. For eksempel mødte adskillige op iført gruppens merchandise på Smukfest, ligesom radioværterne Pelle Peter Jensen og Andrew Moyo, der agerede konferenciers, var iført DØ CHEF DØ t-shirts.

“Jeg tror, at vores t-shirts har været en rigtig god måde at få navnet ud. Vi er jo ikke kommet med sådan en radiobasker endnu. Jeg får snaps fra folk i fitnesscentret, der spotter andre, der er nede og træne i en DØ CHEF DØ t-shirt,” lyder det fra Chris inden han Martin Kristensen overtager:

Det er så fedt, når det er en person man ikke kender. Så tænker man, hvordan de overhovedet har fået fat i den t-shirt.

Flere collabs på vej

Nu kigger drengene fremad. På musikfronten er der ny musik på vej med en række andre danske talenter.

Vi har rigtig gode ting i gang lige nu. Vi har collabs med Hottub, Fred The Future og Zookeepers undervejs,” siger Chris Kleis.

Derudover spillede gruppen på Smukfest et ikke-udgivet nummer med Sebastian Wibe. De håber dog at lave nye numre med endnu større navne i fremtiden.

Det kunne være virkelig sygt at lave et nummer med Snavs. Ham ser vi meget op til. Nonsens er også virkelig fede, så det drømmer vi nok lidt om,” forklarer Andreas Langpap.

Smukfest 2018 Aftermovie

We are just getting started 👊

Slået op af DØ CHEF DØ i Onsdag den 15. august 2018