DØ CHEF DØ leverer Smukfests bedste elektroniske show

DØ CHEF DØ overraskede og leverede det bedste elektroniske show på årets Smukfest.

1782
Visninger

Der var lagt mange måneders overvejelser i valget af tracks, show-produktion og andre store og små detaljer, da de lokale gutter fra DØ CHEF DØ lørdag indtog P3-teltet til årets Smukfest.

Omkring klokken 19.15 gik scenens konferenciers, Pelle Peter Jensen og Andrew Moyo, ud til publikum iført merchandise fra gruppen.

Herefter fulgte en storslået intro, inden døren blev sparket ind med Gammers “The Drop”, mens der blev skudt ild og mod teltloftet, og så var stilen ligesom lagt.

Kort efter fulgte “Do You Like Bass?” af Yellow Claw, Virtual Riots “Komputermusik” og et edit af Boombox Cartels efterhånden legendariske festivaltrack “Jefe”. Alt sammen til stor jubel for de mange fremmødte, der havde forkastet chancen for at se hitliste-kongen Gilli til fordel for DØ CHEF DØ.

Ude på scenekanten bevægede Chris Kleis Rasmussen sig mellem røg og ild, mens han med mikrofonen som dirigentstok pressede alt den energi ud af publikum, som det overhovedet var muligt på den sidste “rigtige” dag af årets Smukfest.

Herefter fulgte en smuk lektion i nærmest alle former for basmusik. Vi fik dubstep, trap, future bass og alt der bevæger sig imellem eller udenfor disse genrer. Gruppen havde taget nye ID’s med, og belønnede også de ægte fans med andre af gruppens egne udgivelser.

Festen blev smækket op i 6. gear, da megahittet “Gods Plan” blev mixet over i et remix af Kendrick Lamars “Humble”, og nåede endnu engang nye højder med Wuki & Benzis “We Like To F**k That Shit”, der er et moderne take på Vengaboys’ 90’er hit med næsten samme titel.

Alt hvad der var tilbage af pyro, blev fyret af, da vi hen mod slutningen fik Snavs’ collab med Yellow Claw “Jungle Fever”, inden vi fik konfettiregn til et af mine personlige favorittracks. Nitti Grittis Remix/mashup af “All Of The Lights”.

Tilbage stod jeg med en fornemmelse af, at jeg lige havde set årets show på Smukfest. Det hårdeste set på dansk grund siden Snavs lukkede Magicbox, og et vellykket et af slagsen. Evnerne bag pulten er i top, hvor der blev mixet fejlfrit hele vejen igennem, ligesom gruppens selvudnævnte hypeman, Chris Kleis, virkelig formår at trænge igennem til publikum.

Jeg gik fra showet med en kæmpe optimisme omkring dansk elektronisk musik. Ovenpå en sommer, hvor jeg har set danske navne som Zookeepers, Toby Green, Snavs og nu DØ CHEF DØ udfolde sig, kan jeg ikke lade være med at være en smule positiv på vegne af den retning, som den danske scene bevæger sig i. Masser af talent, masser af vilje og masser af mod. Fremtiden er stor for alle de ovennævnte navne!

Hold i øvrigt øje med vores side. I løbet af ugen udkommer vores interview med netop DØ CHEF DØ nemlig!

Smukfest 2018

Thank you Smukfest!

Slået op af DØ CHEF DØ i Lørdag den 11. august 2018