Interview: Julian Jordan vil inspirere og hjælpe den næste generation

3415
Visninger
Foto: Aaron Garcia

Det er torsdag morgen. Jeg vågner tidligt i mit hjem i Odense. Nerverne begynder allerede at melde sig forud for et, for mig, stort interview med Julian Jordan. Godt 700 kilometer væk, i Amsterdam, begynder Julians dag lidt mere roligt, med en kop kaffe og en gang Fortnite, kan jeg se på Instagram.

Timerne går, og pludselig står jeg i backstageområdet bag Magicbox. Klokken slår 18.00, og det er præcis nu, vi har aftalt at mødes. En besked tikker ind fra Julian Jordan. Han spørger, hvor jeg er. Jeg har godt set ham, men skal lige tage en dyb indånding, inden jeg går hen og introducerer mig selv.

Collabs med Hardwell og Martin Garrix

Nerverne falder til ro. For i samme øjeblik kan jeg fornemme, at jeg har at gøre med en mand, der ikke har de store stjernenykker. Jeg lægger hårdt ud og spørger, hvad han har på vej af spændende udgivelser.

“Jeg har nogle virkelig spændende collabs på vej. Jeg kan ikke sige alt for meget lige nu om det,” fortæller Julian Jordan, men uddyber alligevel en smule. “Jeg arbejder med Martin Garrix og Hardwell, og så har jeg også nogle solonumre på vej med nogle dygtige sangskrivere. Så jeg er virkelig spændt på mange af de ting, der er undervejs lige nu.”

Han har for nyligt udgivet tracket “Bounce That” med engelske Olly James. Et hårdtslående nummer, som fik sin begyndelse sidste år til Amsterdam Dance Event.

“Vi mødtes til min ADE-fest på Jimmy Woo. Jeg havde hentet ham til, fordi jeg virkelig beundrede og kunne lide hans musik. Vi spillede begge et set, og bagefter blev vi enige om at holde kontakten, så vi kunne lave et track sammen. Et stykke tid senere stod vi så med “Bounce That”.

Foto: Pressebillede

Fra Spinnin’-talent til labelboss

Nummeret er udgivet på hans eget label, GOLDKID Records. et pladeselskab der opstod, efter han forlod Spinnin’ Records.

“Altså, det var ikke fordi, at jeg ikke følte mig fri hos Spinnin’. Men det handlede meget om at få en ny start. Når man får en ny start og får nye folk omkring sig og skaber et nyt team, så føles det som om, at man bliver mere kreativ,” fortæller Julian.

Det var altså ifølge den hollandske stjerne ikke jagten på frihed, der førte til et brud med Spinnin’ Records.

“Min kontrakt udløb, og det betød at jeg kunne udgive, hvor jeg havde lyst til det. Det gav også muligheden for at starte GOLDKID, som jeg synes har været en fantastisk oplevelse indtil videre. Jeg arbejder med nogle gode folk, jeg udgiver spændende musik og streamingen af min musik går godt, så jeg er rigtig glad for den situation jeg er i lige nu.”

Ansvaret for et label kræver en evne til at spotte de nye talenter. Derfor spørger jeg Julian, hvilke navne han har set sig varm på for tiden. Svaret falder prompte.

“Timmo Hendricks! Han er en fantastisk dygtig producer, og han har fundet sin egen lyd og har samtidig kvalitet i sine udgivelser. Jeg kan også godt lide Oliver Rosa. Han har netop udgivet noget på GOLDKID, men han har også arbejdet med Afrojack tidligere. Og så selvfølgelig Olly James. Han er også for vild. Jeg har nogle flere navne – men jeg tror man skal holde øje med mit labels sociale medier for at finde ud af hvem de er,” siger Julian Jordan med et smil på læben.

Fra DJ til taleholder

For nyligt kastede hollænderen sig over en ny disciplin. Han var nemlig taler til et TEDxYouth event i hjemlandet.

“Det var sindssygt. Det er overhovedet ikke noget, jeg gør mig i normalt, og det var så anderledes fra hvad jeg ellers laver. Sædvanligvis går jeg jo på scenen for at spille musik. Ikke for at tale om den. Så jeg var faktisk virkelig nervøs,”

Men Julian Jordan gjorde det, fordi han havde et budskab med sig.

“Det var en ting, som jeg altid gerne har villet gøre. For jeg kunne virkelig godt tænke mig at inspirere andre til at forfølge deres drømme. Mange ser mig kun igennem de sociale medier. De hører ikke min historie eller hører mig tale, så jeg elskede at få mulighed for at vise lidt mere af mig selv,” fortæller han og fortsætter sin forklaring.

“Man skal hele tiden profilere sig selv online og få tingene til at se større og bedre ud. Det gør alle, og det er man nødt til. Men i virkeligheden er jeg jo bare en helt almindelig fyr, og det var det jeg gerne ville vise. Jeg er også bare et menneske, ligesom alle andre. Jeg er bare en heldig gut der har opsøgt min drøm med den rette indstilling.”

Pres påvirker ikke

Mange andre ville måske bukke under for det pres, musikere som Julian Jordan konstant lever med. I en tid, hvor singler holder i et par uger eller en måned, skal der hele tiden leveres ny musik. Så hollænderen er konstant til eksamen, men det påvirker ham ikke.

“Jeg elsker at skabe ny musik, så det er ikke et problem for mig. Jeg arbejder på det i mit hoved døgnet rundt, så det er en helt normal situation for mig. Jeg møder inspirerende mennesker og får lov at se andre DJ’s optræde, når jeg er på tour, og det er med til at holde mig inspireret og kreativ. Og det er det, der får mig til hele tiden at skubbe min karriere mod nye højder.

Til trods for syv år med hotelsenge og shows over hele verden, er det ikke begyndt at kede den 22-årige hollænder.

“Aldrig i livet. Det eneste, der kan være en smule trættende, er rejsedelen. Men så kan jeg se en film eller spille lidt Fortnite, hvis der ellers er WiFi, så det er fint.”

Her er vi tilbage, hvor dagen begyndte. Med Fortnite – som også Julian er blevet bidt af.

“Jeg kom faktisk på andenpladsen lige inden interviewet. Jeg har det stadig lidt dårligt ovenpå det. Men måske jeg kan snuppe en sejr på vej hjem i flyet!”

Til sidst slutter vi med en quiz. Jeg beder Julian nævne vores hovedstad, en dansk DJ og et dansk brand for at afgøre, om han må komme tilbage til Danmark. Han tager imod udfordringen og svarer prompte.

“København, MORTEN, Mike Hawkins og LEGO!”

Herefter gik han ud og leverede et af weekendens bedste sets. Så nu er der bare at glæde sig til næste gang Julian Jordan kommer til Danmark! Vi håber ikke, at vi skal vente syv år mere!

Mere nysgerrig på Julian Jordan? Så tjek hans sociale medier ud eller lyt med herunder.