Tinderbox 2018: Lørdagen bød på stor varians og Tiesto som lukkenavn

Så er der anmeldelser af Tiesto, Snavs og flere andre af lørdagens acts på Tinderbox!

1877
Visninger

Her får I, lettere forsinket, de sidste indtryk fra årets Tinderbox. Årets festival blev lukket med en stjerneparade på Magicbox, og vi bevægede langt ud i de forskellige kroge af det fantastiske elektroniske musikunivers.

San Holo: 3 stjerner

San Holo spillede et modigt set, hvor der ikke var tænkt meget over at crowdplease med mainstream hits. Det var kompromisløst og samtidig havde han også et live-element i form af små guitarstykker, som han selv trådte frem og spillede, undervejs. Desværre betød kompromisløsheden, at et dansk publikum, der ikke er så vante til elektronisk musik, lidt stod og hang, når man kom længere end tre rækker bagud fra scenekanten. Størst jubel lød der, da han spillede hittet “Light”.

Alan Walker: 3 stjerner

Alan Walker er blevet kendt for sine numre i den lidt blødere ende, så derfor var det lidt overraskende, at nordmanden dukkede op og spillede et relativt hårdt set. Der blev både plads til klassikeren “Tsunami” og et af årets store festivaltracks “Champion Sound” af Nicky Romero og Teamworx. I sidste ende flød settet ind i mængden af mainstream-EDM på Magicbox i løbet af weekenden. Det klæder Walker bedre at holde sig til sin egen niche.

R3HAB: 3,5 stjerner

R3HAB kan næsten ikke fejle med et bagkatalog, som det han råder over. Utallige Calvin Harris remixes og egne hits udgør fundamentet i settet, som spices op med tidens mest populære festivaltracks. Alt i alt en god kombination. Hollænderen ville være sikker på, at publikummet var opmærksomt på, at han havde spillet der tilbage i 2015, og fik nævnt det ikke mindre end 3 gange undervejs i sit set. Lidt et billigt trick for at forsøge at score point.

Snavs: 5 stjerner

Snavs havde fået æren af at lukke Magicbox for i år. Måske han havde misforstået det med at lukke scenen – han forsøgte i stedet helt at rive den ned. Med en introversion af “Riot” blev scenen ligesom sat for det oprør, som skulle foregå de næste 75 minutter.

Det var hårdtslående nærmest hele vejen igennem. Vi nåede helt op i de helt hurtige tracks med Darren Styles’ remix af “The Drop”, som vidst nok ligger på de 180 bpm. Vi fik en lille hyldest til Avicii med et remix af “Levels” og vi fik også Snavs-klassikeren “Time”. Fra start til slut kontrollerede Snavs publikum sublimt, og til et set, som jeg ikke havde forestillet mig det store fremmøde, formåede Danmarks trap-konge at holde på folk lige til det sidste. Danmarks måske pt. varmeste elektroniske navn. Fremtiden er kæmpestor for Snavs!

Tiesto: 3 stjerner

Tiesto leverede lidt, hvad vi havde regnet med. En hitparade af de varmeste numre fra ham selv og sit label lige nu. Der var enkelte afstikkere som odenseanske Stoltenhoffs “Boozy” og mod slutningen “Boom!” i et Darren Styles remix, men ellers ret forudsigeligt set. Vi fik endda det nye nummer “Jackie Chan” to gange. Det virker unødvendigt, når man har et så stort bagkatalog, som Tiesto har.

 

Til slut en opsummering af nogle af de helt store tracks i år. Toby Greens “Ready” fik mindst en håndfuld afspilninger i år og tyder på at blive et af de helt store festivaltracks i år.

Udover de helt klassiske EDM-hits blev Gammers “The Drop” og Nicky Romeros collab med Teamworx “Champion Sound” årets store vindere på Magicbox!

Til næste år kunne det være fedt med et savnet navn på mainstage: Zedd! Lad os se tyskeren på dansk grund igen – han har ikke været i Danmark i mange år efterhånden!