Lydhør: Nyt koncept sætter fokus på elektronisk musik

Et nyt koncept med fokus på elektronisk musik opstår i weekenden - vi har talt med en af kræfterne bag for at blive klogere.

1412
Visninger

På lørdag har natklubben/spillestedet Rust i København debut på et helt nyt koncept. “Lydhør” er navnet, og det er et koncept der er bygget på en passion og kærlighed for elektronisk musik.

Den første udgave har flere upcoming danske navne på plakaten. Det er nemlig Bauns, Owkey og Caprii, der står får musikken.

Vi har i anledning af premieren på Lydhør talt med Oluf Valdemar Nielsen, som er en af kræfterne bag det nye koncept for at gøre både os og jer klogere på det hele!

Fist Pump Fridays: Hvad er det I byder på med Lydhør, som ikke allerede findes i det københavnske natteliv?

Oluf: København har rigtig mange gode ting, og det er rart at se nye steder popper op uden for Indre By. Her tænker jeg især på ”Et andet sted” i Valby. Den elektroniske genre er rigtig flot repræsenteret, selvom mange ”entusiaster” tit efterspørger mere.

Ud fra alt det var det, at Hjalte og jeg satte os ned og tænkte over, hvad vi personligt manglede.  Her kom vi ind på den genre, jeg kalder futuristisk. Jeg har altid været dårlig til genrebeskrivelser og bryder mig faktisk heller ikke om dem. Men den lyd Flume, Mura Masa, Kaytranada, Carmarck og alle dem i den afdeling praktiserer.

Vi ønskede at lege med tanken om at bringe den del af den elektroniske genre, også fordi vi har dyb respekt for hvad de andre aktører gør. Vi vil bare gerne tilføje noget, vi synes mangler. Grunden til vi vælger at gøre det på Rust, er at vi synes Rust har en charme og et enormt potentiale inden for den elektroniske genre, som vi gerne vil være med til få forløst.

Fist Pump Fridays: Hvilke genrer kan man forvente, at I vil bevæge jer i?

Oluf: Som sagt vil vi gerne bevæge os i den ende af den elektroniske genre, som Flume, Mura Masa, Kaytranada, Carmarck, Alison Wonderland bevæger sig i.

Jeg nægter at fortælle dig hvad navnet på genren er, for jeg ved det ikke. Vi går efter en vibe. En vibe der indeholder mange forskellige genre og som favner bredt. Den ene gang vil vi måske bygge hele eventet op omkring Flume og den næste op omkring Gorgon City – det er ikke så vigtigt. Det vigtige er at skabe en vibe, der favner den elektroniske musik og de mennesker der elsker den!

Fist Pump Fridays: Hvordan opstod ideen til Lydhør?

Oluf: Idéen opstod over en kop kaffe og en snak om noget helt andet. Samtalen faldt tit tilbage på elektronisk musik og hvor vi skulle tage hen for at høre andet end tech, deep og big room house. Vi fandt ikke rigtig ud af det – derfor valgte vi at starte det selv.

Fist Pump Fridays: Hvem ville drømmebookingen til Lydhør være?

Oluf: Jeg ved, Hjalte sukker efter Mura Masa. Personligt ville jeg rigtig gerne have fat i Zhu eller Alison Wonderland. Jeg oplevede Alison Wonderland i Vega, det var en mega fed koncert!

Fist Pump Fridays: Hvilke forventninger og ambitioner har i omkring Lydhør?

Oluf: Vi arbejder på at gøre Lydhør til mere end blot events. Vi kunne godt tænke os at bidrage til det elektroniske miljø på flere måder end blot events.

Elektronisk Musik Danmark gør en masse gode ting for det elektroniske miljø og har bevidst at interessen er der. Vi vil gerne støtte op omkring det og bidrage til samfundet. Vi leder stadig efter vores ting, men når vi finder den så er vi os ikke tilbage.

Events vil altid være hjertebarnet i projektet, og her har vi store ambitioner omkring internationale bookinger og små heldags arrangementer. Lige nu starter vi det stille og roligt, hvor vi skal danne vores stampublikum. En ting vi tager meget seriøst.

 

Om det første arrangement lyder det sådan her fra Oluf:

“Den 31. marts har vi første event på Rust, hvor vi har booket BAUNS, som for os at se, er en mega fed kunstner med den lyd vi går efter. Det er mig et under, han ikke er mere kendt – men sådan er det jo nogle gange.

Derudover har vi Owkey som har endnu flere streams end Bauns og Caprii. Det er efter min mening et godt line-up, som viser den brede vifte af elektronisk musik inden for den vibe vi arbejder efter. De producerer alle deres eget, så de arbejder ud fra deres egen musik, det giver en meget special vibe.”

Vi glæder os til at se, hvad drengene bag Lydhør kan drive det til! Er du interesseret I selv at opleve Lydhør, så er det klokken 23.45 nu på lørdag!