Nostalgitrip: Swedish House Mafia fra første track til sidste set

Vi er ved at overophede af spænding i forhold til nattens mulige reunion af Swedish House Mafia - derfor har vi kigget i historiebøgerne.

2188
Visninger

I anledning af Swedish House Mafias sandsynlige gendannelse i nat fortæller vi her historien om trioen fra første nummer til sidste set gennem videoer, billeder og lyd – nyd et nostalgitrip, som helt sikkert får dig i stemning til en reunion.

Begyndelsen

Axwell, Steve Angello og Sebastian ingrosso har kendt hinanden en del år og lavet musik på kryds og tværs længe. i 2007 udgiver de sammen med Laidback Luke “Get Dumb”, men første gang det for alvor batter er i 2009, hvor “Leave The World Behind” i et svedigt telt i Miami kommer til verden, mens Sebastian Ingrosso har travlt med at dele vand ud til publikum.

Det første officielle track

Efterfølgende beslutter de tre svenskere officielt at danne Swedish House Mafia. Og til Ultra Music Festival i 2010 kommer der under stor hype den første officielle udgivelse – “One”.

SHM overtager hitlisterne

Swedish House Mafia udgiver i slutningen af 2010 “Miami 2 Ibiza”, og det bliver det første af flere numre til at toppe hitlisterne. Det når både at ramme nummer et på Billboard Top 100 Dance og den britiske dance chart.

Tre svenskere redder verden

De følger op på succesen med en af de numre, som virker som om det har evigt liv. I 2011 udkommer “Save The World” med John Martin på vokal – det rammer igen førstepladsen på Billboard og forbliver et nummer, som stadig ofte høres i andre DJ’s sets!

Madison Square Garden udsolgt

Den 16. december 2011 spiller Swedish House Mafia det på det tidspunkt formentlig største soloshow af et elektronisk act, efter de på få øjeblikke har udsolgt Madison Square Garden. 20.000 billetter bliver revet væk til den første optræden af et elektronisk navn i den ikoniske arena i New York. Samme dag fejrer de showet med udgivelsen af deres collab med Knife Party, “Antidote”. Et track som de senere modtager en Grammy-nominering for.

Vanvid i Madison Square Garden

Samme aften giver trioen verdenspremiere til instrumental-tracket “Greyhound” – senere bliver tracket modificeret en anelse – men mange ville til dato stadig ønske, at de havde udgivet den oprindelige version.

 

Begyndelsen på enden

Lørdag den 25. juni 2012 dukker en ubehagelig besked op på de sociale medier.

Det er slut – en sidste tour får vi med, og så vil trioen ikke længere.

Don’t You Worry Child

Forud for en massiv tour på 53 shows spiller Swedish House Mafia deres sidste show på britisk jord. Milton Keynes Bowl danner på den måde rammen for premieren for trioens største hit nogensinde, da de slipper “Don’t You Worry Child” løs.

 

One Last Tour

53 shows bliver skudt afsted, inklusiv et visit i Forum – det eneste deciderede Swedish House Mafia show i Danmark. Til lejligheden udgiver trioen en kompilation af numre, som danner soundtracket til touren.

Det sidste set

Det hele slutter til Ultra Music Festival i Miami den 24. marts 2013 – Axwell, Sebastian Ingrosso og Steve Angello indtager for sidste gang scenen sammen til et følelsesladet set og afslutter med ordene “We Came, We Raved, We Loved”.

Reunion

Nu er alt der er tilbage at krydse fingre for en reunion – og måske et nyt track i aften – hvis ikke bliver der formentlig kollektivt slukket for Ultras livestream klokken 04.01 dansk tid.