The Chainsmokers satte ild til Royal Arena

The Chainsmokers indtog lørdag aften Royal Arena, som var sidste stop på deres 'Euro Memories Do Not Open Tour'.

2245
Visninger

Verdens pt. mest populære EDM-navn, The Chainsmokers, gæstede for blot anden gang Danmark lørdag aften – denne gang med et setup større end nogensinde før. Duoen er blevet til en trio med tilføjelsen af trommeslageren Matt McGuire, og det gav hele showet et ekstra lag.

Det begyndte dog på vanlig vis – der blev teaset med små vokalbidder fra nogle af de største hits, inden vi fik hårdtslående drops fra Jauz’ “Alpha” og “Pull Up” af Acraze, og så var stilen ligesom lagt – var man kommet udelukkende for radiohits, ville man være slemt skuffet små to timer senere.

Hurtigt slog The Chainsmokers over i noget af det materiale, som de fleste langvarige fans ville kunne genkende, deres remix af Smallpools’ “Dreaming” og et remix af deres blot tredje single “Kanye”.

Så blev liveelementet præsenteret på “Break Up Every Night”, Andrew Taggart på vokal, Alex Pall på keyboard og Matt McGuire selvfølgelig på trommer.

Det efterfølgende stykke af showet blev adskillige Co2-beholdere tømt udover publikum i samspil med ild, fyrværkeri og konfetti til stor jubel – der blev løbende skiftet mellem live- og dj-setup, hvilket fungerede rigtig fint efter min mening – showet er balanceret så både nybegyndere inden for elektronisk musik, som min kæreste kan følge med, men samtidig er de tunge drops til folk som mig der stadig – med andre ord er min fornemmelse, at The Chainsmokers ikke går på kompromis med deres musikalske rødder uagtet af, at et rent pop-show sikkert ville være den mest sikre løsning.

Med ild i trommestikkerne slog McGuire sig igennem Jay Cosmics monster af et nummer ‘Ascend’, hvorefter Alex Pall proklamerede, at trommeslageren var hans yndlings-medlem af bandet.

 

Modsvaret kom prompte fra Taggart, som rappede sig igennem Skrillex’ remix af Kendrick Lamars hit “‘Humble”. Her måske det eneste tidspunkt i løbet af aftenen, hvor jeg synes han skulle have afholdt sig fra mikrofonen.

Generelt er jeg nemlig imponeret af hans evner som sanger – det er han ikke by nature, så at han har nået det niveau, som han har, er virkelig flot – det virker ikke påtvunget, og til trods for kritik fra andre anmeldere af netop evnerne som sanger, så mener jeg bestemt at han begår sig flot på det område, og det giver en ekstra dimension til showet.

Vi kom igennem Cascadas “Everytime We Touch”, Vengaboys’ “We Like To Party” og flere andre klassikere inden showet blev afsluttet med “Sick Boy”, “Something Just Like This” og “Don’t Let Me Down”, hvorefter de til store klapsalver gik af scenen.

Dog for få øjeblikke senere traditionen tro at slutte showet med et nyt, ikke udgivet nummer – “Everybody Hates Me”, som fortsætter emo-stilen fra de seneste udgivelser men alligevel læner dette nummer sig mere op af stilen på de numre, som de først fik succes med.

Jeg står tilbage med et virkelig godt helhedsindtryk. De havde visuals, som aldrig er set bedre til et EDM-show i Danmark, der var mere fyrværkeri, konfetti og ild end jeg nogensinde har set, og Andrew Taggart synger bedre end han nogensinde har gjort.

Det er sagt til trods for, at jeg på forhånd var skeptisk – de seneste udgivelser har været langt fra deres traditionelle stil, men i bagklogskabets lys, kan jeg se, at der en mening med galskaben – de fornyer sig og eksperimenterer hele tiden med deres musik, og på den måde vil de altid være et skridt foran dem, der sidder fast i samme stilart, samme drops og samme genre.

Publikum dansede, fist pumpede og skrålede med fra start til slut, og pyt så med at der ikke var udsolgt – 6500 mennesker er stadig et af de største EDM-shows i Danmark de senere år, hvor sværvægtere som Zedd og Galantis har måtte aflyse koncerter på grund af svigtende billetsalg – så det er en bedrift at sælge SÅ mange billetter på et svært marked som det danske.

Det til trods har de to hovedpersoner ikke fået storhedsvanvid – jeg mødte dem inden showet. (Bonusinfo: Alex Pall er i den grad klar over, at Fist Pump Fridays eksisterer.)

Her tog de begge sig god tid til at tage billeder og spørge ind til små hverdagsting og generelt osede de af overskud – ligesom de gjorde, da de efter showet inviterede to trofaste fans backstage, som havde lavet et skilt til dem.

Jeg sagde sidst, jeg anmeldte The Chainsmokers, at det var det bedste EDM-show på dansk jord nogensinde, og det overgik de denne gang.

The Chainsmokers går kun en vej herfra, og det er mod større berømmelse, flere hits og flere skrigende fans – og det er velfortjent!