Enden på DJ Mag Top 100? Ny afstemning tager tronen

DJ Mag's top 100 DJ's har længe været en indikator for populariteten blandt DJ's og en direkte vej til bookinger i Asien - men det kan være slut nu.

852
Visninger

Det kan være slut med at skæve til DJ Mags top 100 DJ’s, når bookerne i Asien, fans og outsidere skal have et billede af magtfordelingen i elektronisk musik.

Det amerikanske musikmedie Billboard tager nemlig kampen op – og de mener det seriøst. Billboard Dance 100 er navnet og i modsætning til DJ Mag, så bliver det ikke udelukkende op til fans at bestemme, hvem der tager tronen.

Den nye liste bliver lavet ud fra en lang række informationer om hver enkelt kunstner. I bedømmelsen kommer antallet af streams og salg af musik, mængden af airplay i radioen, hvor mange billetter de har solgt til deres shows, hvilke festivaler de er booket til og andre data fra deres tours til at indgå sammen med stemmer fra fansene.

På den måde håber Billboard at give et langt mere retvisende billede af, hvem der rent faktisk har magten i EDM – ifølge Billboard vil denne model give plads til langt flere forskellige typer artister end vi hidtil har set på DJ Mags liste.

Afstemningen er sat i gang og slutter den 16. marts – du kan stemme lige her.