Podcast med mangler skal klæde på til The Chainsmokers

Der er lagt op til den helt store opvarming til The Chainsmokers' show i Royal Arena - men podcasten skuffer fælt.

1688
Visninger

Royal Arena varmer op til The Chainsmokers stort anlagte koncert den 10. marts med udgivelsen af en podcast om de to amerikanere. Det er dog med en del fejl og mangler, som ikke tegner et særligt præcist billede af elektronisk musik.

For det første bliver The Chainsmokers succes forklaret ved, at de har lavet mange hits – det kommer vel ikke bag på nogen, og i virkeligheden en meget overfladisk tilgang til deres historik, men lad nu det ligge.

“Det er jo ikke nogen hemmelighed, at i USA der er den elektroniske scene ikke så stor som i Europa”, fortæller Gaffas anmelder Anders Bøgh i podcasten – men er det nu sandt? EDC Las Vegas, Ultra Music Festival, stort anlagte arenatours for alle de store EDM-artister og meget andet taler imod. MORTEN er flyttet til USA i jagten på succes – ligeså er Nonsens så sent som i denne måned – hvorfor gøre det, hvis markedet er større i Europa? Især indenfor de genrer som The Chainsmokers bevæger sig med trap, future bass og den slags er markedet kæmpe i USA sammenlignet med Europa, så det er en gang vås.

“Good Intentions” bliver beskrevet som begyndelsen på The Chainsmokers flirt med indie-musik, men det var jo sådan det hele blev skudt i gang. Fundamentet for The Chainsmokers blev netop lagt med indie-remixes af kunstnere som Smallpolls, NONONO og Foxes for at nævne nogle få.

“De har kun 3-4 år på bagen”. Igen forkert. De udgav deres første single “The Rookie” i 2012, så har snart udgivet musik sammen i 6 år.

Da der skal sættes genrer på deres musik bliver der sagt “det er nok deep house, tropical house og noget indie-alternativ blandet sammen”.  Det sidste er måske korrekt, men The Chainsmokers laver hverken deep eller tropical house og har ALDRIG gjort det. De laver future bass, trap og pop – og en gang for længe siden legede de med electro house og progressive house. Ydermere begynder jeg at undre mig, om manden har hørt The Chainsmokers musik eller set dem live? “Det er meget afdæmpet, tilbagelænet melodisk musik.”

“Man kan sammenligne dem med Kygo, Robin Schulz og Lost Frequencies, som også laver deep- og tropical house.” Det er så dumt og forkert, at jeg ikke engang gider skrive mere om den kommentar.

Og så de små detaljer – “Closer” var det første nummer fra den EP”. Næh – det var “Don’t Let Me Down” og derefter kom “Inside Out”.

Eller at deres shows er DJ-sets med andre versioner af deres sange og andres musik – ja til dels – men det er også live band, live vokaler, gæsteoptrædener og meget mere.

Generelt får jeg personligt et indtryk af, at den udvalgte “ekspert” aldrig har oplevet The Chainsmokers live. Det bliver overfladisk, ukorrekt og for mit vedkommende ikke nogen særligt god opvarmning til et show, som jeg har store forventninger til – så næste gang I skal varme op til nogle af EDM’s største navne, så giv os et kald, Royal Arena – vi ved rent faktisk, hvad vi taler om!

 

 

Hør selv podcasten og giv din mening til kende – er vi for strenge, eller er der noget om sagen?

https://www.royalarena.dk/podcast-warm-up