Fem acts der står foran deres gennembrud

Vi har kigget nærmere på nogle af dansk EDM's største talenter, der kan stå overfor international succes meget snart.

2451
Visninger

Nonsens

Nonsens er tre bornholmere med fuld fart på – det seneste år har de for alvor fået styr på deres live sets, som nu er af international klasse.

Samtidig er der også store fremskridt produktionsmæssigt. Alene i år har de haft en finger med i spillet på udgivelser fra både RL Grime og Diplo.  Samtidig har de fået support af sværvægtere som Zedd og Martin Garrix på tracket ‘Gotta’.

Den bornholmske trio er altså godt på vej mod at kunne sige deres dagjobs op kursen er sat mod et internationalt gennembrud. Deres unikke stil, kæmpe energi live og  stærk støtte fra Diplo og RL Grime kunne godt føre gode ting med sig det kommende års tid.

AXRG

AXRG er for alvor trådt ind i vores bevidsthed med kurs mod det helt store gennembrud i 2017. Med udgivelsen ‘Saga’ på Spinnin’ Deep sammen med Ferreck Dawn og et set på Magicbox trådte han i forsommeren ind i rampelyset og har siden fortsat kvaliteten i udgivelserne. Blandt andet med et remix af Just Kiddin’s track ‘More To Life’, som vi tidligere har anmeldt.

Supportlisten på hans udgivelser i 2017 er ret lang og tæller blandt andre Martin Garrix, Henry Fong, EDX, Tiestö, Danny Howard og Jay Hardway.

Det forlyder at flere potentielt store tracks er under opsejling, så det bliver spændende at se, om AXRG får sit helt store internationale gennembrud det kommende år.

 

Elecktrick Village

Den danske duo har allerede fået et lille gennembrud internationalt i år med jobs i både Grækenland og Sydkorea og med deres debut på Magicbox-scenen ved årets Tinderbox i Odense.

Marinus og Jonas har igennem et stykke tid vist sig frem som alsidige producere, der både kan begå sig indenfor progressive house, electro house og senest future bass med udgivelsen ‘Let It Go’ med Clara Sofie på vokal.

Med et stærkt venskab som fundament for Electrick Villages arbejde bliver det spændende at se, om 2018 kaster endnu flere internationale eventyr af sig for duoen?

 

Zookeepers

William De Wall og Søren Oliver Due kunne for kort tid siden bryste sig af at have nået de første 50 millioner plays på deres musik – og det er ret imponerende!

Zookeepers har trods deres unge alder stort overskud i deres live sets. De tog for eksempel gentagne afbrydelser af lyden i stiv arm, da de spillede Karussel i Odense tidligere på året. Samtidig har duoen et magisk tag på publikum og en crowd control, som jeg blev slået bagover af, da jeg så dem første gang. Mon William De Wall har arvet det fra sin mor?

Evnerne i studiet er der – de producerer kvalitetsmusik. Evnerne er der også til at performe live, så det eneste de mangler for det helt store gennembrud er, at nogle af scenens store navne får øje på Zookeepers og tager dem under vingerne og skridtet videre.

 

Toby Green

Jeg så Toby Green spille for første gang tilbage i 2013. Dengang var han under vingerne på Mike Hawkins og hans label Megaton Records, og allerede dengang stod det klart, at dansk EDM havde fået en kæmpemæssigt talent.

I dag står han mere på egne ben og har udgivelser på Revealed, Hexagon, Armada og Vaypor under bæltet.

Lyden er mere modnet og har fulgt med tidens tendenser. Han er trådt op i hierakiet og er til dels kommet under Don Diablos vinger som et af Hexagons upcoming-navne.

Samtidig har han stadig mod på at eksperimentere med sin lyd, som man fx kan høre på ‘Control’ som kan afspilles nedenfor.

Toby Green har med udgivelser på Spinnin’, Revealed, Hexagon, DOORN, og Armada Trice altså slået sit navn fast, men han mangler lige det sidste skridt for at komme på plakaten på festivaler verden over. Talentet er og har altid været der, så det er et spørgsmål om tid.

 

Honorable mentions: 

Snavs, Faustix, Fabian Mazur og Sebastian Wibe som også er fantastiske ambassadører for dansk EDM. Nogle af dem endda allerede i udlandet!