Throttle afslører: Collab med Galantis på vej

Throttle besøgte lørdag Danmark for første gang - og vi var så heldige at få lov at lave hans første danske interview nogensinde!

2371
Visninger

 

Vi møder Throttle, eller Robbie Bergin som han rent faktisk hedder, lige efter han har spillet sit første set på dansk grund nogensinde. Vi sætter os ned, men han bemærker hurtigt, at han har tabt sine ørepropper og rejser sig igen.

“De falder altid ud af min lomme,” siger han og undskylder forsinkelsen.

Australieren virker rigtig venlig og smiler bredt, selvom der end ikke var nok oppe foran til at fylde den forreste række.

Tidligere på Tinderbox lod Dirty South sig slå helt ud af, at der ikke var så mange til hans show – men Throttles tilgang er helt anderledes. Han hoppede, dansede og smilede sig igennem sine 75 minutter på scenen.

“ Jeg elsker at spille alligevel. Hvert show er en ny udfordring for mig, og jeg vil give alt jeg har uanset om der er 10 eller 10.000. Når det er et lille publikum giver det mig en chance for at teste ny musik bedre, fordi jeg tydligere kan se deres reaktioner – så det gik alligevel godt”.

Det kan være ensomt at være Throttle

Throttle rejser som 20-årig verden rundt og lever drømmen – og han forklarer om alle glæderne ved at turnere – som at han for eksempel er blevet en stor foodie og prøver den lokale mad og de lokale drinks hvor end han rejser.

“Jeg har ikke altid tid til at se de lokale turistattraktioner de steder jeg kommer, men jeg har altid tid til at sætte mig ned og spise noget lokal mad i de byer jeg spiller i.”

I Danmark havde han dog masser af tid og brugte hele sin fredag i Tivoli i København. Alligevel kan der også være ulemper ved tour-livet.

“Altså, det kan da blive lidt ensomt nogle gange. Men jeg har heldigvis nogen som rejser med mig en del af tiden. Men at være væk fra familien  og vennerne i flere måneder af gangen er lidt noget møg. Men når jeg kommer hjem har intet ændret sig – mine venner har ikke ændret syn på mig, selvom jeg er blevet en stjerne i nogens øjne. Så det er fantastisk at jeg kan komme hjem til dem og bare være normal.”

Avicii-remix kickstartede karrieren

På trods af at han kun har rundet de 20 år, så har Throttle været i rampelyset i mange år efterhånden. Han fik lov at udgive et officielt remix af “You Make Me” af Avicii som 16-årig.

“Jeg spillede support for Avicii i Sydney og i min hjemby Melbourne under hans True Tour i Australien. Jeg tænkte holy shit, jeg lavede det her remix i mit soveværelse, og nu er jeg her. Ovenpå den oplevelse fandt jeg ud af, at min musik rent faktisk betød noget for folk. Indtil da havde det hele foregået online, og så tog jeg et stort skridt ud i virkeligheden på den måde. Det var der jeg indså, at musikken kunne blive en levevej for mig.”

Det medførte dog også et vist pres på den dengang meget unge Robbie Bergin – men det har han i dag lært at leve med.

“Der var en del hype dengang Avicii-remixet kom ud. Der var mange unge, nye navne på vej frem og flere blev kaldt det næste store navn. Der er stadig noget pres udefra i dag selvfølgelig, men det påvirker mig ikke så meget længere. Det er mere vigtigt for mig bare at lave musik, som jeg synes er sjov at skabe. I stedet for at prøve at lave noget som folk vil kalde den næste store ting.”

Masser af ny musik på vej:

Den 20-årige australier har masser af spændende ting på vej.  Jeg spørger ind til hvem han gerne vil samarbejde med indenfor popverdenen og svaret lyder, at det må være Justin Timberlake. I den mere nære fremtid er der dog også store ting under opsejling.

“Jeg elsker Don Diablo! Vi har snakket en del om at lave et track sammen. Det kommer helt sikkert til at ske på et tidspunkt – det er blot et spørgsmål om hvornår. Jeg er også sikker på, at mig og Oliver Heldens laver noget sammen igen snart. Og så har jeg faktisk en sang på vej med Galantis, som jeg virkelig synes er spændende,” fortæller Robbie Bergin.

Han fortæller også at han er begyndt at lytte mere til lidt hårdere musik, og at han har to store amerikanere i kikkerten, som han gerne vil lave musik sammen med.

“Jeg ville faktisk elske at arbejde med Skrillex eller Diplo. Jeg elsker alt hvad Major Lazer laver – det er jeg virkelig ved at falde for. Jeg synes Skrillex er et geni og jeg har været fan af ham i mange år, så selvfølgelig ville jeg elske at lave noget med ham”.

September-remix var bare for sjov

Snakken falder på Throttles helt store gennembrud – hans remix af Earth Wind & Fires kæmpe 70’er hit “September”. Det er aldrig blevet remixet officielt. I hvert fald ikke indtil slutningen af 2015, hvor Throttle tog hele DJ-verdenen med storm med sit disco-house take på klassikeren. Men remixet kunne have gået i mange andre retninger, afslører manden bag.

“Det var faktisk bare noget jeg lavede for sjov i min fritid. Det var mens jeg var i gang med mine high school eksaminer. En af mine venner havde stems, altså vokalen, trommerne og det hele og sendte dem til mig. Jeg lavede nok omkring seks versioner eller noget i den stil. En trap version, en future bass version og alt muligt andet, indtil jeg fandt den version, som jeg var tilfreds med.

Hans manager sendte så nummeret til Earth Wind & Fire – og resten er historie – nu er Throttles dirty-disco version blevet en moderne klassiker og altså udgivet officielt.

Gav masser af selvtillid

Succesen med “September” gav Throttle selvtillid til at gå all-in på det han kalder dirty-disco.

“Jeg tror altid der har været disco i mine numre. På “Together” var der den funky guitar, og mit Avicii-remix var sådan funky-progressive, men jeg fik mere selvtillid i forhold til disco-stilen fordi det “September” klarede sig så godt – jeg tror ikke det var fordi jeg fandt min lyd der – jeg blev bare mere selvsikker i forhold til at lave den slags musik efterfølgende,” fortæller Throttle.

Stilen kan dog stå overfor en vis fornyelse i den nærmeste fremtid.

“I et stykke tid har jeg gerne ville spille hårdere, men har ikke kunnet på grund af de udgivelser jeg har haft som for eksempel “Money Maker”, som var sådan ren disco. Men en masse af mine kommende numre er mere højenergiske og noget som jeg nyder at lave. Altså jeg har nydt at lave alle former for musik, men jeg glæder mig virkelig til at få de nye numre ud.”

Jeg glæder mig også til, at Throttle udgiver sin nye musik – og uden at lægge for meget pres på den venlige australier, så tror jeg kun lige han er begyndt – fremtiden tilhører Throttle.

Læs også vores anmeldelse af et andet wonderkid, Martin Garrix på Tinderbox, her: