Velforberedt trap-konge havde medbragt hemmeligt våben

RL Grime var på Magicbox oppe imod hård konkurrence fra Suspekt på festivalens anden scene, men klarede det fantastisk.

1011
Visninger
Foto: Jonatan Nothlev

RL Grime skulle faktisk allerede ha’ spillet til Tinderbox sidste år – men måtte desværre aflyse. Derfor var det en lettelse, da anslaget til hans track “Reims” bragede ud af højtalerne klokken 00.45 natten til lørdag. Der var det nemlig en realitet, at der denne gang ikke blev nogen aflysning.

I stedet blev det begyndelsen på fredagens hårdeste og bedste set på Magicbox. Vi fik hurtigt efter både elementer fra “Core” og “Waiting” blandet med Rae Sremmurd og Kendrick Lamar.

Det er tydeligt, at amerikaneren henter rigtig meget musikalsk inspiration fra rap-scenen, både i forhold til hans egne produktioner, men også når det kommer til at hans live-sets. Vi fik bidder fra alle de store rap-navne. Kanye, Migos, Future, Post Malone osv. rækken fortsætter gennem hele settet.

Og der var også plads til dansk rap – For hvad gør man, når man som RL Grime er relativt ukendt hos mainstream-publikummet i Danmark og er oppe imod en publikumsmagnet som Suspekt? Man spiller da bare “Sut den op fra slap” i sit eget set. Det viser bare, at Henry Steinway havde forberedt sig rigtig godt på det her set! Noget blev godt modtaget hos de mange fremmødte.

Vi fik også en af mine personlige favoritter, RL Grimes remix af “The Hills” fra The Weeknd tilsat et af de vildeste drops nogensinde, da han slog over i Porter Robinsons edit af selv samme remix! Utrolig energi i det nummer og utrolig energi fra Henry Steinway på scenen.

Jeg havde min tvivl, om det var den rigtige beslutning at sløjfe Clockwork for at gå all in på RL Grime, da Henry valgte at gøre det – men jeg er nu helt overbevist om, at han får klart mere ud af sit musikalske talent, som RL Grime.

Det var en fest hele vejen igennem, som sluttede med hans nyeste nummer “Stay For It”, og amerikaneren storsmilede og virkede også godt tilfreds, da vi hilste på ham efter showet. Flere af dens slags lidt satsede bookinger næste år, tak!