Martin Garrix gjorde det igen

Det var tredje show på fire år i Danmark fra Martin Garrix, og han bliver bare bedre og bedre for hver gang.

1681
Visninger

 

Da jeg skulle skrive den her anmeldelse, blev min hjerne virkelig sat på prøve – for som langvarig følger af Martin Garrix og som en der har været heldig nok til at snakke med ham ansigt til ansigt, vil jeg nok have en tilbøjelighed til at favorisere verdensstjernen.

Derfor har jeg hele dagen tænkt så det knagede over, hvad der kunne trække hans koncert ned – for jeg kan da ikke give ham fem stjerner to år i træk?

Han åbnede ballet med en ny intro med bidder fra de største hits som byggede op til droppet fra “Byte” med passende visuals, lagde hurtigt over i “Lions In The Wild” med “Dragon” og så “The Only Way Is Up” – videre med “Scared To Be Lonely” og “Love Lockdown” med “Split” og så bangeren “Turn Up The Speakers”. Og her nåede jeg at tænke – det var da forudsigeligt og lidt for sikkert spillet.

Masser af ny musik

Meeeeen – så blev det sjovt! Han smed den endnu ikke udgivede “Waiting For Tomorrow”, så et nyt ID, som lød som noget der var lavet sammen med Brooks og fyrede så op under publikum med Mercers banger “Wanted” og et af sidste års største hits “Snakes” af Sikdope – modigt når man tænker på, at vi havde bevæget os væk fra Magicbox og op på Rød Scene, hvor folk er knapt så åbensindede overfor elektronisk musik.

Men han gjorde det i sikker stil – leverede herefter et par hits, mens han interagerede med publikum gennem et kamera bag pulten, hvor han lavede hjerter, klappede og storsmilede til publikum – og det fungerede rigtig godt som et supplement til de visuals som han ellers brugte.

Vi fik, som jeg havde gættet, John Martin og Michel Zitron på scenen til en live-udgave af “Now That I Found You”, inden han droppede to yderligere nye ID-tracks. Og godt 50 minutter inde i settet var der stadig rigtig mange der var fastholdt af Martin Garrix.

Vi fik også nummeret med arbejdstitlen “Chinatown”, “Make Up Your Mind” i et mashup med “Fake Love” inden det hele blev sluttet af med hans største hit den seneste tid “In The Name Of Love”.

Tog flere chancer

Det meste af settet tog han modige beslutninger. Han spillede meget sikkert på sidste års Smukfest, hvor han nærmest ikke spillede et eneste ikke-udgivet track til trods for der var masser af tage af. Denne gang spillede han masser af ny musik, men fik også sine største hits med – og det hele på en veloplagt måde til trods for han nærmest ikke havde fået pustet ud fra at have fået af scenen i Frankrig få timer før sit show i Odense

Hele vejen igennem havde han rigtig godt fat i publikum, som kunne synge overraskende højt med på de største hits fra hollænderen.

Hvad kan så trække ned? Der var nogle der gik – men måske lige så meget grundet træthed efter tre dages festival, som det var på grund af Martin Garrix. Og så han havde ikke noget som helst fyrværkeri med til afslutningen – men hvem har også brug for det, når man hedder Martin Garrix og kan levere sådan en fest for både unge og gamle? Så modvilligt får verdens nummer et igen fuldt hus herfra!

 

Også RL Grime fik fuldt hus for sit show – læs anmeldelsen her: