Kölsch på forsiden af Mixmag

Danske Rune Reilly Kølsch taler ud om livets op- og nedture i nyt interview.

779
Visninger

I Danmark kender de fleste ham nok som Rune RK – manden bag Calabria – men ude i verden er han meget mere end det – Kölsch er blevet fast inventar på verdensscenen indenfor sin genre.

Nu har han nået en ny milepæl – nemlig forsiden af Mixmag. I interviewet taler han om sin barndom på Christiania, hvor han boede indtil han var 7 år gammel og forældrene besluttede sig for at flytte.

“På det tidspunkt var der flere heroin-misbrugere på Christiania, der besluttede sig for, at de kunne gøre hvad fuck de havde lyst til. Vi flyttede til et kollektiv længere nordpå i Danmark, og det er jeg rigtig glad for, fordi mange af mine venner, der blev på Christiania, havde nogle traumatiske oplevelser der i løbet af deres barndom,” siger Kölsch til Mixmag.

Pete Tong hjalp til

I interviewet taler Kölsch også om, hvordan hans karriere udviklede sig fra små techno-fester i 90’erne til hvor han er i dag. Også verdens måske største radiovært, Pete Tong, fortæller om sit forhold til danskeren i interviewet.

“Jeg fik kendskab til ham, da han udgav musik som Artificial Funk i 90’erne og Rune RK i de tidlige 00’ere. Vores personlige forhold  har udviklet sig over de seneste 10 år, da han begyndte at booke mig i Danmark,” siger Pete Tong til Mixmag.

Han forklarer også, at det Rune overraskede ham på en positiv måde.

“Det slog mig, at de klubber og fester han kørte var langt federe end den musik han var kendt for. Han fortalte mig om sin kommende overgang fra Rune RK til Kölsch. Jeg støttede hans nye musik som Kölsch fra start på radioen og til mine shows, hvor numre som ‘Opa’ og ‘Loreley’ fik en fantastisk reaktion. Et sted hvor hans musik især var perfekt til var Ushuaia. Jeg spillede ofte Kölsch som mit sidste nummer, og bagefter ville arrangørerne komplimentere numrene helt vildt, fordi de antog at det var mine. Jeg fortalte dem de burde booke Kölsch, og resten er historie.” fortæller Pete Tong.

 

Læs hele interviewet på Mixmag.